Objectieven

Om mooie beelden te kunnen maken heb je een camera nodig, maar met objectieven gaat dat allemaal net wat makkelijker. Met een telezoomobjectief haal je bijvoorbeeld voorwerpen die ver weg staan met een draai moeiteloos dichterbij. Een objectief is dus onmisbaar voor het maken van bepaalde beelden. Elk objectief is anders, dus welk objectief je wilt gebruiken hangt af van wat voor soort beelden je wilt maken. Voor het fotograferen van objecten ver weg is een telelens geschikt. Wil je kleine objecten van heel dichtbij fotograferen dan is een macro-objectief juist weer erg geschikt.

Bekijk objectieven van

2669 Resultaten
Hasselblad XCD 25mm f/2.5 V objectief Hasselblad XCD 25mm f/2.5 V objectief
Geen reviews
 • Lensmount: Hasselblad X
 • Scherpstelling: Automatisch en handmatig
 • Ontworpen voor fullframe: Nee
Canon EF 400mm f/2.8L IS III USM objectief Canon EF 400mm f/2.8L IS III USM objectief
Geen reviews
 • Lensmount: Canon EF
 • Scherpstelling: Automatisch en handmatig
 • Ontworpen voor fullframe: Ja

Tweedehands objectieven

Hoge kwaliteit voor een lage prijs

Irix Cine Lens 45mm T1.5 Canon EF-mount objectief - Tweedehands Irix Cine Lens 45mm T1.5 Canon EF-mount objectief - Tweedehands
1 review
 • Staat: Lichte gebruikssporen
 • Meegeleverde accessoires: Lensdoppen, zonnekap en statiefgondel
 • Originele verpakking: Nee
Nieuw voor 1.099,-
Irix Cine Lens 150mm Macro 1:1 T3.0 Canon EF-mount objectief - Tweedehands Irix Cine Lens 150mm Macro 1:1 T3.0 Canon EF-mount objectief - Tweedehands
Geen reviews
 • Staat: Lichte gebruikssporen
 • Meegeleverde accessoires: Lensdoppe, zonnekap en statiefgondel
 • Originele verpakking: Nee
Nieuw voor 1.149,-
Irix Cine 15mm T2.6 MFT-mount objectief - Tweedehands Irix Cine 15mm T2.6 MFT-mount objectief - Tweedehands
1 review
 • Staat: Lichte gebruikssporen
 • Meegeleverde accessoires: Lensdoppen en zonnekap
 • Originele verpakking: Nee
Nieuw voor 1.149,-
Fujifilm XF 10-24mm f/4.0 R OIS objectief - Tweedehands Fujifilm XF 10-24mm f/4.0 R OIS objectief - Tweedehands
Geen reviews
 • Staat: Nauwelijks gebruikssporen
 • Meegeleverde accessoires: Lensdoppen en zonnekap
 • Originele verpakking: Nee
Irix 11mm f/4.0 Blackstone Canon EF-mount objectief - Tweedehands Irix 11mm f/4.0 Blackstone Canon EF-mount objectief - Tweedehands
6 reviews
 • Staat: Lichte gebruikssporen
 • Meegeleverde accessoires: Lensdoppen en zonnekap
 • Originele verpakking: Nee
Nieuw voor 695,-
Irix 11mm f/4.0 Firefly Nikon F-mount objectief - Tweedehands Irix 11mm f/4.0 Firefly Nikon F-mount objectief - Tweedehands
6 reviews
 • Staat: Lichte gebruikssporen
 • Meegeleverde accessoires: Lensdoppen en zonnekap
 • Originele verpakking: Nee
Nieuw voor 525,-
Meike MK-85mm T2.2 MFT-mount objectief - Tweedehands Meike MK-85mm T2.2 MFT-mount objectief - Tweedehands
2 reviews
 • Staat: Nauwelijks gebruikssporen
 • Meegeleverde accessoires: Lensdoppen
 • Originele verpakking: Nee
Nieuw voor 399,99
Nikon Z 28-400mm f/4.0-8.0 VR objectief Nikon Z 28-400mm f/4.0-8.0 VR objectief
Geen reviews
 • Lensmount: Nikon Z (FX)
 • Scherpstelling: Automatisch en handmatig
 • Ontworpen voor fullframe: Ja
Je hebt 12 van de 2669 producten gezien

Soorten objectieven

Allround objectieven

Een allround objectief, ook wel super-standaard genoemd, is een objectief dat enorm veelzijdig is. Je kunt er dichtbij mee fotograferen, maar ook van veraf. Door het grote bereik dat deze objectieven hebben boeten ze over het algemeen wel wat in aan lichtsterkte. Het is echter vooral een hele leuke lens voor diegenen die beperkte ruimte hebben voor objectieven om mee te nemen. Twijfel je wat de beste allround objectieven van dit moment zijn? Bekijk dan de top 10 allround objectieven.

Cinema lenzen

Voor het filmen van professionele video's mag een cinema objectief niet ontbreken. Deze objectieven onderscheiden zich doordat ze volledig gericht zijn op pro producties. Zo hebben ze een T waarde in plaats van een f/-waarde. Dit betekend dat het diafragma absuluut is en niet ongeveer. Daarbij zijn ze vaak voorzien van een geared ring om de focus te kunnen bepalen met behulp van een follow focus. En maak je gebruik van een lensmount adapter, dan heb je ook nog eens de mogelijkheid om objectieven te gebruiken met een andere lensmount dan jouw camera. Twijfel je wat de beste cinema objectieven van dit moment zijn? Bekijk dan de top 10 cinema objectieven.

Fisheye lenzen

Een fisheye lens is een objectief met een korte brandpuntsafstand gecombineerd met een zeer grote beeldhoek. Dit zorgt voor bewuste vervormingen in het beeld die voor een ander type foto zorgen. Dat wordt ook wel het Fisheye effect genoemd. Hoe dichter objecten voor de camera staan, hoe groter deze worden weergegeven. Je moet zelfs uitkijken dat je eigen voeten niet in beeld komen als je een foto maakt met een fisheye objectief. Met deze lens kun je in ieder geval je creativiteit de vrije loop laten! Twijfel je wat de beste fisheye objectieven van dit moment zijn? Bekijk dan de top 10 fisheye objectieven.

Groothoek objectieven

Een groothoeklens is ideaal voor het fotograferen van landschappen en gebouwen. Een groothoek objectief heeft namelijk een brede beeldhoek dankzij een korte brandpuntafstand van slechts 7mm tót 50mm. Hierdoor past er meer in het kader. Zo krijg je meer van het landschap op je foto en lukt het om in een stad gebouwen volledig vast te leggen. Voor extreme beeldhoeken gebruik je een fisheye-lens. Twijfel je wat de beste groothoek objectieven van dit moment zijn? Bekijk dan de top 10 groothoek objectieven.

Macro lenzen

Op zoek naar een macro lens? Macro lenzen zijn lenzen waarmee je de kleinste details kan fotograferen. Denk daarbij aan bloemen of kevertjes in het gras. Deze lenzen hebben namelijk de functie om 1:1 te kunnen fotograferen. Dat betekent dat 1cm in het echt ook 1cm op de sensor is. Op deze pagina vind je ook objectieven met een vergroting tot en met 1:2, oftewel 1cm in het echt en 0.5cm op de sensor. Deze lenzen worden door fabrikanten ook vaak macro genoemd. Twijfel je wat de beste macro objectieven van dit moment zijn? Bekijk dan de top 10 macro objectieven.

Standaardlenzen

Een standaardlens is het objectief dat meestal meegeleverd wordt als lens bij een camera/lens combo. Standaardlenzen zijn in veel gevallen de eerste objectief die je koopt als beginnende fotograaf. Een standaard zoom objectief heeft een beetje groothoek en een beetje tele. Twijfel je wat de beste standaard objectieven van dit moment zijn? Bekijk dan de top 10 standaard objectieven.

Smartphone-lenzen

Wil jij je smartphone-foto’s naar een hoger niveau brengen? Met een smartphone-lens maak je nog mooiere beelden met je mobiel. Bij Cameranu heb je de keuze uit verschillende macro lenzen, fisheye lenzen, groothoek lenzen en telelenzen. Zo worden je smartphone foto’s nog mooier. Bekijk hieronder welke lens het best bij jouw wensen past!

Telelenzen

Een telelens is een objectief dat voornamelijk geschikt is om onderwerpen op een wat grotere afstanden mee te fotograferen. Je kunt je onderwerp dichterbij halen. Dit komt door de grote brandpuntsafstand en de kleine beeldhoek die deze lenzen hebben. Tele-objectieven zijn over het algemeen ook wat groter en zwaarder dan andere objectieven. Ook zorgt het grote brandpuntsafstand ervoor dat de minste beweging al voor onscherpte kan zorgen. Dat maakt het lastiger om met deze lenzen uit de hand te fotograferen. Vooral met langere sluitertijden is het aan te raden om gebruik te maken van een statief. Daarom zijn veel telelenzen uitgerust met beeldstabilisatie. Twijfel je wat de beste tele objectieven van dit moment zijn? Bekijk dan de top 10 tele objectieven.

Tilt-shift lenzen

Een tilt shift objectief is een speciaal soort objectief waarbij het mogelijk is om de scherpte van een onderwerp te veranderen (tilt) en om kromgetrokken verticale lijnen recht te trekken (shift). Dit kan door middel van van draaiknoppen op de lens of objectief. Bij een normale lens is dit niet of nauwelijks mogelijk. Met behulp van andere draaischijven kun je ongewenste bewegingen blokkeren zodat de lens niet meer verschuift als hij in de juiste stand staat. Twijfel je wat de beste tilt-shift objectieven van dit moment zijn? Bekijk dan de top 10 tilt-shift objectieven.

Vast brandpuntobjectieven

Een objectief met een vast brandpunt is een objectief dat niet kan in- of uitzoomen. Hierdoor hebben ze minder bewegende onderdelen wat leidt tot hogere kwaliteit foto’s. Een andere naam voor een objectief met vast brandpunt is ook wel prime lens. Vanwege het gebrek aan zoommogelijkheden wordt je als fotograaf ‘gedwongen’ om bewuster te fotograferen. Twijfel je wat de beste prime objectieven van dit moment zijn? Bekijk dan de top 10 vast brandpuntobjectieven.