×

Deze pagina is niet beschikbaar in de door u gekozen taal en wordt daarom weergegeven in het Nederlands.

Hoya filters voor je DSLR of systeemcamera

Bij het fotograferen maak je vaak gebruik van filters om je objectief te ondersteunen en je foto's een extra dimensie te geven. Hoya heeft hiervoor een uitgebreid assortiment van filters dat bekend staat om zijn hoge optische en mechanische kwaliteit. Wil je een waterval met bewegend water fotograferen of een autoweg met lichtlijnen? Hoya heeft met haar polarisatie-, UV-, bescherm- of grijsfilters zeker een oplossing voor jou!

De populairste Hoya filters bij CameraNU.nl

30 days reflection

Ordered before 23:59, delivered tomorrow!

Viewing 8 out of 366 products

Hoya filter kopen?

Waarom een Hoya filter?
De filters van Hoya hebben hun oorsprong in Japan en worden al sinds 1941 geproduceerd. Omdat Hoya ook producten maakt voor medische toepassingen, werkt het bedrijf met uiterst strenge kwaliteitsregels. Dit resulteert in een breed aanbod van filters met een hoge optische en mechanische kwaliteit. Hoya onderscheidt zich door het gebruik van meervoudige coatings aan beide zijdes van de filters, uitzonderlijk fijne filtervattingen en versterkte glassoorten. Alle filters worden uitgebreid getest voor de beste resultaten en een hoge beeldkwaliteit.

HDX-serie
De HDX-serie van Hoya is speciaal gemaakt voor de Nederlandse markt. Deze filters zijn gebaseerd op de Hoya HD filters, maar zijn voor Nederland iets aangepast. HDX-filters hebben een iets betere coating en zijn beschikbaar in UV-, polarisatie-, en beschermfilters.

Wanneer gebruik je een Hoya filter?
Er zijn verschillende situaties waarin je een filter wilt gebruiken. Denk hierbij aan het bewegende water van een rivier fotograferen, of het wegnemen van lichtreflecties of spiegelingen in ramen of autoruiten. Hoya biedt je filters voor allerlei doeleinden: UV-, polarisatie-, grijs-, bescherm-, close-up- en infraroodfilters. Met een UV-filter verminder je het nadelige effect van een groot aandeel UV in het aanwezige licht. Een UV-filter gebruik je dus in de bergen, op het water en uitgestrekte vlakten. Met een polarisatiefilter ga je lichtreflecties of spiegelingen tegen en ontstaan er verzadigde kleuren. Grijsfilters, ook wel bekend als ND-filters, houden licht tegen en ondersteunen je bij het gebruik van lange sluitertijden of in situaties met veel licht. De beschermfilters van Hoya beschermen je filters tegen krassen en doen tegelijkertijd niets af aan de beeldkwaliteit van je foto's. Met close-up filters verklein je de minimale scherpstelafstand waardoor je dichterbij je onderwerp komt. Ideaal voor de macro-fotograaf dus! Maak je graag zwart-witfoto's? De infraroodfilters zijn geschikt voor de echte creatieveling! Deze filters blokkeren al het zichtbare licht en maken opnames van infrarood licht mogelijk.

Waar let je op bij de aanschaf van een Hoya filter?
Bij het aanschaffen van een Hoya filter is het belangrijk te weten waarvoor je het filter nodig hebt. Wat voor foto's wil je maken? Ga je op vakantie naar een zonnig land aan zee? Dan is een UV- of polarisatiefilter geschikt voor jou. Ben jij op zoek naar het dromerige plaatje van een bewegende waterval in een stilstaande, scherpe omgeving? Kijk dan eens naar Hoya's assortiment van ND- of grijsfilters. Zo is er voor elke wens wel een filter te vinden. Of je nu je foto's een bijzonder effect wilt meegeven of gewoon het glas van je kostbare objectief wilt beschermen!

Zopim
Chat with us