Advies over tussenringen

Tussenringen. Wat zijn het precies? En waar zijn ze voor te gebruiken? Op deze pagina vindt u een korte introductie in de wereld van de tussenringen.

Macrofotografie

Handig: Alle tussenringen | Blog: Macrolandschap | Blog: Maak kennis met Macrofotografie | Blog: Microfotografie | Blog: Wat zijn tussenringen en wat kun je ermee?

Om insecten of alledaagse voorwerpen van heel dichtbij in detail op de foto te krijgen hebt u meer nodig dan alleen de zogenaamde macrostand op uw camera. Want daarmee komt u niet verder dan een close-up. Hebt u niet een speciale macrolens in uw fotokoffer zitten, dan is een tussenring een goed alternatief.

Vergrotingsfactor

Met een tussenring maakt u uw camera namelijk geschikt voor macrofotografie. De holle, lege tussenring plaatst u tussen de body en de lens. Hiermee vergroot u de vergrotingsfactor van het objectief waardoor u dichter op het onderwerp kunt scherpstellen. Via contactpunten in de ring blijft de verbinding tussen de camera en de lens intact.

U kunt al aan de slag met macrofotografie met de standaard lens van uw toestel en een tussenring. Om niet meteen alle insecten uit uw achtertuin te jagen als u in het gras gaat liggen, is een telelens een prima optie om te gebruiken met een tussenring. Op een tussenring past overigens bijna elk objectief.

Tussenringen combineren

Om nog dichter bij het onderwerp te komen, kunt u tussenringen met elkaar combineren. Ze worden ook vaak verkocht per set van twee of drie met verschillende breedtes.

Met een tussenring kunt u maar in een bepaalde afstandszone scherpstellen. Een andere tussenring monteren kan al een oplossing zijn. Het gebruik van een statief is geen overbodige luxe, omdat u elke kleine beweging terugziet. Daarnaast heeft u wellicht langere sluitertijden nodig, omdat de lichtsterkte afneemt bij tussenringen.

Populaire tussenringen

Sorteer  producten

Kom dichter op uw onderwerp en leg deze groter vast zonder verlies van beeldkwaliteit

Kom dichterbij uw onderwerp en leg deze groter vast zonder verlies van beeldkwaliteit

Set met twee extension tubes met een metalen vatting die uw macromogelijkheden verbeteren

Kom dichterbij uw onderwerp en leg deze groter vast zonder verlies van beeldkwaliteit

Set van drie tussenringen van 12mm, 20mm en 36mm, ideaal voor macro-fotografie

Met deze extension tube kunt u de scherpstelafstand van Canon EF objectieven verkleinen

Set met twee extension tubes met metalen vatting die uw macromogelijkheden verbeteren

Kom dichter op je onderwerp en leg deze groter vast zonder verlies van beeldkwaliteit

Set van drie metalen extension tubes waarmee u dichterbij uw onderwerp kunt komen

Met deze extension tube kunt u de scherpstelafstand van Canon EF objectieven verkleinen

Zopim
Heb je een vraag?