Door drukte kan de bezorging van je bestelling langer duren. Onze winkels zijn open voor Click&Collect en service. Meer informatie

Advies over tussenringen - 1

Advies over tussenringen

Tussenringen. Wat zijn het precies? En waar zijn ze voor te gebruiken? Op deze pagina vindt u een korte introductie in de wereld van de tussenringen.

Macrofotografie

Handig: Alle tussenringen | Blog: Macrolandschap | Blog: Maak kennis met Macrofotografie | Blog: Microfotografie | Blog: Wat zijn tussenringen en wat kun je ermee?

Om insecten of alledaagse voorwerpen van heel dichtbij in detail op de foto te krijgen hebt u meer nodig dan alleen de zogenaamde macrostand op uw camera. Want daarmee komt u niet verder dan een close-up. Hebt u niet een speciale macrolens in uw fotokoffer zitten, dan is een tussenring een goed alternatief.

Vergrotingsfactor

Met een tussenring maakt u uw camera namelijk geschikt voor macrofotografie. De holle, lege tussenring plaatst u tussen de body en de lens. Hiermee vergroot u de vergrotingsfactor van het objectief waardoor u dichter op het onderwerp kunt scherpstellen. Via contactpunten in de ring blijft de verbinding tussen de camera en de lens intact.

U kunt al aan de slag met macrofotografie met de standaard lens van uw toestel en een tussenring. Om niet meteen alle insecten uit uw achtertuin te jagen als u in het gras gaat liggen, is een telelens een prima optie om te gebruiken met een tussenring. Op een tussenring past overigens bijna elk objectief.

Tussenringen combineren

Om nog dichter bij het onderwerp te komen, kunt u tussenringen met elkaar combineren. Ze worden ook vaak verkocht per set van twee of drie met verschillende breedtes.

Met een tussenring kunt u maar in een bepaalde afstandszone scherpstellen. Een andere tussenring monteren kan al een oplossing zijn. Het gebruik van een statief is geen overbodige luxe, omdat u elke kleine beweging terugziet. Daarnaast heeft u wellicht langere sluitertijden nodig, omdat de lichtsterkte afneemt bij tussenringen.

Populaire tussenringen