Deze drone accessoires kun je niet missen!

Voor het maken van foto’s en video’s vanuit de lucht heb je niet alleen een drone nodig. Denk bijvoorbeeld aan het meenemen van extra accu’s, reserve onderdelen of speciale filters. Op deze pagina staan de accessoires die je absoluut niet wilt missen in je uitrusting wanneer je met je drone op pad gaat!

Extra accu’s

Ondanks dat de gemiddelde vliegtijd op één accu steeds langer wordt, zijn extra accu’s onmisbaar. Zo voorkom je dat je moet stoppen met vliegen nét op het moment dat het licht op zijn mooist lijkt te worden. En voor de duurzaamheid van een accu is het niet verstandig om continu dezelfde te gebruiken. Nummer de accu’s van je drone en gebruik ze altijd op die volgorde: zo weet je zeker welke accu er al is gebruikt en is het makkelijker om te onthouden welke accu er ‘aan de beurt’ is.

Bekijk DJI accu's

Geheugenkaarten

Om je foto’s en video’s op te slaan heb je een geheugenkaart nodig. Zeker videobestanden hebben veel opslagruimte nodig. Koop daarom altijd een geheugenkaart met een opslagcapaciteit die iets groter is dan dat je denkt nodig te hebben. En om je geheugenkaarten te beschermen kun je een speciale card case kopen. Deze harde mapjes beschermen je kaarten en een extra voordeel is dat je ze minder makkelijk kwijt raakt.

Bekijk geheugenkaarten

Grijsfilters

Met een grijsfilter heb je invloed op hoeveel licht er precies op de sensor van je drone valt. Hierdoor is het makkelijker om met de perfecte sluitertijd te kunnen werken en bijvoorbeeld overbelichting te voorkomen. Grijsfilters zijn te koop met een verschillende dichtheid en ze doen niets met de kleuren van je beelden.

Polarisatiefilters

Een polarisatiefilter is heel bijzonder filter. Met dit filter worden wolken witter en blauwe tinten versterkt voor wat meer contrast in foto’s en video’s. Maar dat is niet het enige... Reflecties en schitteringen van niet-metalen oppervlakken zoals water en glas worden door dit filter geminimaliseerd. Ideaal wanneer je bij het water gaat vliegen met een drone!

Dit zijn de meest populaire drone filters

Propellers en beschermers

Schakel je drone in, houd m vast en kijk eens vanaf de zijkant of de propellers toe zijn aan vervanging? Als ze netjes recht draaien dan is er niets aan de hand. Maar wiebelen ze een beetje van boven naar onder, dan is het verstandig om nieuwe propellers aan te schaffen! Een setje extra propellers meenemen kan daarom nooit kwaad.

Propellers van een drone kun je beschermen met zogeheten ‘prop guards’. Deze beschermstukken voorkomen dat drone propellers meteen beschadigen, of dat de propellers een object beschadigen, wanneer je toch ergens tegenaan vliegt met de drone. Een drone wordt met prop guards wel iets zwaarder en dat heeft invloed op de totale accuduur.

Bekijk accessoires

Landingsplatform

Met een mobiel landingsplatform of ‘drone landing pad’ heb je overal een veilige basis om je drone veilig vanaf op te laten stijgen en weer te laten landen. Een landingsplaats als deze is is te gebruiken allerlei ondergronden zoals gras, asfalt, grind of zand. Zo staat je drone altijd op een schoon en vlak oppervlak staat. En door de felle kleur kun je ‘m vanuit de lucht makkelijk terugvinden tijdens het vliegen!

Bekijk drone platforms

Tassen en koffers

Een drone is kostbaar en zowel tijdens het vervoer als buiten gebruik wil je het apparaat goed kunnen beschermen. Er bestaan daarom tassen en koffers speciaal voor drones. Van een robuuste koffer, een rugzak of een handige schoudertas: er is absoluut iets wat bij jouw wensen past. Maak je drone na gebruik altijd goed schoon en zorg er voor dat hij helemaal droog is voordat je ‘m opbergt.

Deze tassen worden vaak gekocht

Meer lezen over drones?

10 tips voor dronefoto's
10 tips voor dronefoto's
Ben je van plan om met je drone op een gave plek foto's te gaan maken? Lees deze 10 handige tips ter voorbereiding!
Lees meer
Wet- en regelgeving voor drones
Wet- en regelgeving voor drones
Vanaf 31 december 2020 gelden er nieuwe regels voor het vliegen met een drone. Ontdek hier wat dit voor jou betekent als beeldmaker!
Lees meer