Volumineus haar creëren met Photoshop

Het volume van iemand's haar vergroot je in Photoshop met Uitvloeien (Liquify). Belangrijk hierbij is om goed naar de achtergrond te blijven kijken. Die mag niet teveel vervormen, want dat geeft een onnatuurlijk resultaat. Door een Bevries Masker (Freeze Mask) over het gezicht van het model te leggen, zorg je ervoor dat het gezicht niet wordt ‘uitgerekt’.

Aan de slag

  • Open de afbeelding in Adobe Photoshop
  • Dupliceer de achtergrondlaag met CTRL + J (COMMAND + J)
  • Ga in het hoofdmenu naar Filter (Filter) - Uitvloeien (Liquify)

In het nieuwe venster zet je eerst het gezicht 'vast', zodat deze niet kan vervormen als het haar wordt uitgerekt. Dit doe je met het Bevries Masker (Freeze Mask) die met een rode pijl wordt aangegeven in de onderstaande foto:

  • Veeg met het penseel over het gezicht en de hals, deze worden nu rood gekleurd. Het Bevries Masker (Freeze Mask) ligt over de rode delen
  • Selecteer vervolgens de tool Vooruit Verdraaien (Forward Warp Tool). Het is belangrijk dat je een groot penseel gebruikt. Een klein penseel zorgt uiteindelijk voor meer vervorming in de achtergrond. Verminder de druk van het penseel bij Druk (Pressure) naar wens. Bij deze voorbeeldfoto werkte een druk van 20 perfect!
  • Veeg met het penseel over het haar, veeg naar buiten en houd daarbij de linker muisknop ingedrukt

Beoordeel het resultaat

Met de knop Reconstrueren (Reconstruct) kun je het voor en na resultaat makkelijk zien en beoordelen. Op deze manier kun je het resultaat eventueel weer iets verminderen. Ben je tevreden? Klik dan op OK.

Meer lezen?

Foto's vrijstaand maken
Foto's vrijstaand maken
Het is niet moeilijk om een onderwerp uit te knippen. Volg deze stappen met de toverstaf en het snel selectie gereedschap!
Lees meer
De huid verzachten
De huid verzachten
Soms is het voor het eindresultaat mooier om de huid van een portretfoto wat te verzachten. Volg de methode op deze pagina!
Lees meer