5 tips om langer te doen met je achtergrond papier

Een rol achtergrondpapier is een essentiële accessoire voor in een fotostudio. Natuurlijk wil je zo lang mogelijk met een rol doen. Hier lees je handige tips om langer te doen met je papieren achtergrondrollen.

Tip 1: Zoek een harde ondergrond

Fotografeer je op locatie? Zoek een plekje met een harde ondergrond zoals laminaat of een betonvloer. Wanneer je je achtergrond uit hebt gerold op een vloer met vloerbedekking, zal je papier sneller kapot gaan en gaan kreuken op het moment dat er iemand op staat.

Tip 2: Gebruik klemmen

Voorkom dat je papieren achtergrond blijft afrollen wanneer je 'm naar beneden hebt gedaan. Door op beide hoeken een achtergrond klem te plaatsen, voorkom je dat de rol verder uitrolt dan de bedoeling is. Zo ontstaan er ook geen ongewenste vouwen of deukjes in het papier.

Bekijk achtergrond klemmen

Tip 3: Neem altijd gaffertape mee

Gaffertape (geen duct tape) is ideaal om het achtergrond papier aan de vloer vast te plakken: het laat namelijk makkelijk te verwijderen en laat geen lijmresten achter. Plak wat stroken op het uiteinde dat op de vloer ligt en de achtergrond is meteen mooi strak. Ben je klaar met fotograferen? Ook dan komt het gaffer tape van pas: plak na het oprollen een stukje tape op beide uiteinden en in het midden om de opgerolde achtergrond te beschermen.

Bekijk rollen gaffertape

Tip 4: Doe je schoenen uit

Loop zo min mogelijk over het papier, zowel tijdens het neerzetten van je opstelling als tijdens het fotograferen! Als je met schoenen aan over het achtergrondpapier loopt, zie je al gauw strepen en vlekken op het papier ontstaan. Dit kun je voorkomen door hoesjes over je schoenen te doen of..., doe je schoenen uit en loop op je sokken!

Tip 5: Gebruik een goed mes

Wil je een stuk van de achtergrond afhalen omdat het te vies of gekreukt is? Gebruik daarvoor geen schaar, maar snijd het stuk af met een sterk en scherp mes. Het gaat daarmee veel sneller en makkelijker. Rol de papieren achtergrond af, tape 'm vast op de grond en snijd daarna het overbodige stuk papier van de rol af.

Zopim
Heb je een vraag?