Edwin Butter

Edwin Butter

Zo lang als hij zich kan herinneren, is Edwin Butter gefascineerd door fotografie. Met zijn camera kan hij zich urenlang verwonderen tussen de dieren, maar ook de mensenwereld boeit en inspireert hem enorm. Na zijn rechtenstudie en naast zijn werk in de sociale dienstverlening, is hij zich steeds meer gaan richten op de ontwikkeling van zijn creatieve kant.

In 2010 is hij als vrijwilliger aan de slag gegaan bij de hoofdstedelijke dierentuin ARTIS om daar beeldmateriaal van flora, fauna, mensen en monumenten te verzorgen. Door het volgen van zijn passie heeft Edwin zich inmiddels ontwikkeld tot professioneel fotograaf met een uitgebreide portfolio.

Door zijn natuurlijke gevoel voor details en compositie gecombineerd met het oog voor het juiste moment, maakt hij aansprekende portretten en reportages van evenementen. Dit bij voorkeur bij natuurlijk zacht licht en in contact met het mens of dier voor zijn lens. Daarbij streeft hij er iedere keer naar om verrassende of ontroerende beelden te creëren die de kern van het moment raken.

Tot zijn klantenkring behoren o.a. de gemeentelijke begraafplaatsen, het stadsarchief van Amsterdam, landelijke Tattoo Expo, diverse musea en particuliere opdrachtgevers. In samenwerking met diverse fotozaken verzorgd hij fotografie workshops zoals avond-, roofvogel-, apen- en dierentuinfotografie.

Blogs van


Hoe fotografeer je apen in de dierentuin
Tips en inspiratie

Hoe fotografeer je apen in de dierentuin

Hoe kun je apen goed op de foto zetten? Fotograaf Edwin Butter doet veel fotografie voor Artis en geeft je een hele berg handige tips, laat je inspireren!

Edwin Butter Edwin Butter
5 jaar geleden