Pauline Helders - 1

Pauline Helders

Naast haar bijna fulltime baan, besteedt Pauline Helders zo veel mogelijk tijd aan haar passie: fotografie. Het oog voor het schrijven met licht heeft ze van haar vader, die in zijn jongere jaren vele locaties in Nederland en op vulkanische eilanden heeft vastgelegd op dia. Net zoals hij, zijn zij en haar fototas tegenwoordig onafscheidelijke reispartners. Haar liefde voor fotografie stamt vooral uit het digitale tijdperk. Na vele complimenten over haar vakantiefoto's en na lang twijfelen maakte ze in 2012 de overstap naar een DSLR.

Niet gehinderd door enige technische kennis besloot ze cursussen en workshops te gaan volgen om met het apparaat te kunnen werken zonder het op de automatische stand te laten staan. Enige jaren, vele gelezen boeken en duizenden foto's verder fotografeert ze nu ook met een full frame camera. Haar fascinatie voor het gedrag van dieren en de schoonheid van landschappen is terug te zien in haar werk. Ondanks de focus op de natuur wil ze ook nog wel eens een uitstapje maken naar andere vormen van fotografie. Pauline ziet het als een uitdaging om nieuwe onderwerpen op een zo goed mogelijke manier te registreren. Kenmerkend voor haar foto's is haar oog voor detail.

Ze publiceert regelmatig foto's op diverse fotosites en sinds vorig jaar heeft ze haar eigen website. Trots is ze op een publicatie in National Geographic Magazine en in de NG scheurkalender van 2016. Sinds kort verkoopt ze haar werk ook. Pauline schiet met Canon en gebruikt de naam PholinaH als handtekening voor haar beelden.

Blogs van


Tips en inspiratie

Op safari in Nederland

Dieren fotograferen in de dierentuin? Ga mee op safari in Nederland met fotografe Pauline Helders en lees er alles over op het Cameranu blog!

Pauline Helders Pauline Helders
8 jaar geleden