Peter van Heulen - 1

Peter van Heulen

Zoals menig beroepsfotograaf is ook Peter van Heulen begonnen als hobby- en amateurfotograaf. Al gauw ging hij beroepsmatig werken door bedrijfsreportages te maken. De broodnodige theorie heeft hij zich eigen gemaakt door de Fotovakschool te doorlopen in zijn vrije tijd. Een meer dan leervolle periode waarin hij gaandeweg ontdekte dat de compositie van een foto hem meer boeide dan de techniek van het “schieten”.

Vanaf die tijd was hij onlosmakelijk verbonden met zijn camera. Waar hij ook ging, nooit zonder zijn camera. Langzaam maar zeker ontwikkelde Peter een groot talent om zeezichten en landschappen, niet alleen op heel eigenzinnige wijze, maar vooral ook bijzonder sfeervol vast te leggen. Peter is grootmeester in composities van het samenspel van schaduw en licht op de gevoelige plaat. Behalve zeezichten en landschappen heeft Peter ook bekendheid gekregen door zijn unieke reisfoto’s. Zijn specialiteit is én blijft echter het vastleggen van typisch landschappen, genomen vanuit een speciaal en eigentijds perspectief.

Uiteraard maakt hij bij zijn werk gebruik van de allernieuwste digitale technieken, maar dan gaat het voornamelijk om reportages. Voor het echte fotografeerwerk maakt hij nog steeds gebruik van de vertrouwde belichtingsmeter, rolfilm, camera en statief. Simpelweg, omdat het oog weet wat het wil... Als ambassadeur voor Elinchrom in Nederland is Peter regelmatig te vinden op beurzen, workshops en lezingen. De opgedane ervaring met het werken met flitslicht, zowel binnen als buiten, heeft geresulteerd in een boek "Glamour- en naaktfotografie", uitgegeven door Van Duuren media. Wilt u meer zien van zijn werk kijk dan op www.dutch-glamour.nl en www.heulen.nl!

Blogs van