Silvia Reiche

Silvia Reiche

Precies veertig jaar geleden ontdekte ik mijn grote passie voor vlinders op een vakantie in Oostenrijk. Niet zo gek, want al heel jong was ik op elk vrij moment in de natuur te vinden, op zoek naar rust en genieten van alle dieren die in en boven de grond leefde.

Aan de rand van Berlijn ben ik, op een mooie zomerdag, geboren in 1969 en gaven mijn ouders de naam Silvia, hun voorgevoel bleek toen al juist want Silvia betekent “meisje uit het bos”. Op 11-jarige leeftijd kreeg ik mijn allereerste fotocamera cadeau, de Agfamatic 50, trots dat ik was begon ik toen met het fotograferen van een vuurvliegje en een dambordje op een vakantie in Oostenrijk. Trouwens tegenwoordig niet meer voor te stellen dat je met het fotorolletje naar de fotowinkel ging om vervolgens een week vol spanning uit te kijken naar de resultaten van een dagje fotograferen...

In 1980 verhuisde ik naar het zuiden van Nederland en begon ik met het vastleggen van inmiddels honderden vlindersoorten vanaf het eitje, rups, pop en vlinder. Op mijn websites silviareiche.com en vlinderfotografie.com kun je mijn werk bekijken en blog ik regelmatig over mijn avonturen. Op Instagram plaats ik wekelijks vlinderfoto’s van eigen hand.

Blogs van


9 tips voor het fotograferen van vlinders
Tips en inspiratie

9 tips voor het fotograferen van vlinders

Wil jij mooie foto's maken van vlinders? In dit blog vertelt Silvia Reiche waar je ze kunt vinden, wat je nodig hebt en hoe je vlinderfoto's kunt maken!

Silvia Reiche Silvia Reiche
3 jaar geleden