Vaans Ruijten

Vaans Ruijten

Vaans Ruijten is een duizendpoot in het wereldje van foto en video. Als professioneel fotograaf verdient hij de kost voornamelijk met het maken van bedrijfsreportages, product- en architectuurfotografie. Daarnaast geeft hij soms gastworkshops waar hij een graag geziene spreker is die met veel enthousiasme de kneepjes van het vak overbrengt, en artikelen van zijn hand vaak te vinden in fotografie-magazines en op websites.

Naast zijn werkzaamheden als zelfstandig fotograaf en schrijver is hij parttime productmanager bij een importeur van fotografie- en videoaccessoires. In die hoedanigheid is hij vaak op fotografiebeurzen te vinden, alwaar hij producten demonstreert en hun werking uitlegt. Hier is hij bij velen bekend om zijn kennis op het gebied van fotograferen met filters.

Met een sterk technische achtergrond gaat geen enkele technische uitdaging hem te ver. Of dat nu om verlichting gaat, om fotografietechnieken of bewerken gaat, hoe moeilijker de techniek, hoe leuker hij het vindt.

Blogs van


Waar let je op als je een statief koopt?
Tips en inspiratie

Waar let je op als je een statief koopt?

Waar let je eigenlijk op als je een statief gaat kopen? Welk statief past er precies bij je? Vaans geeft tips over het aanschaffen van 'n driepoot statief!

Vaans Ruijten Vaans Ruijten
5 jaar geleden