CameraNU Logo

Atomos monitoren

Nauwkeurige audio- en video monitoring is essentieel voor professionele producties. Er is niets mooiers dan een correct samengesteld en belicht beeld. Atomos neemt met zijn monitoren het giswerk weg en reikt je de hulpmiddelen aan om je opnames te zien, precies zoals jij dit voor ogen had. En dat allemaal in realtime! Atomos biedt zeer goede en flexibele monitoring opties om je zowel op artistiek als commercieel vlak vooruit te helpen.

Atomos monitoren bij CameraNU.nl

Maximale resolutie: 1920 x 1200 pixels
Helderheid: 1000cd/m²
Opnamefunctie: Ja
Maximale resolutie: 1920 x 1080 pixels
Helderheid: 1000cd/m²
Opnamefunctie: Ja

30 dagen bedenktijd

Gratis verzending vanaf

 €50
Maximale resolutie: 1920 x 1200 pixels
Helderheid: 1500cd/m²
Contrastverhouding: 1000000:1
Opnamefunctie: Ja
Je hebt 12 van de 15 producten gezien

Atomos monitor kopen?

Wat is een fieldmonitor?

Een fieldmonitor is een extern en draagbaar scherm dat het beeld weergeeft welke wordt opgenomen door je camera. Meestal sluit je de monitor rechtstreeks op je camera of rig aan, maar je kunt hem ook op een lampstatief zetten als een stand-alone monitor waar je klant of camera crew op mee kan kijken. De Atomos fieldmonitoren variëren van 5 tot 9 inch in schermformaat, waardoor ze een stuk groter zijn dan het scherm van je camera. Hierdoor zie je veel meer details!

Waar gebruik je een Atomos fieldmonitor voor?

Bij het maken van opnames met een groot perspectief boven bijvoorbeeld een menigte, is het moeilijk of soms zelfs onmogelijk op het scherm van je camera te zien. Een fieldmonitor biedt dan uitkomst. Tegenwoordig wordt er veel gebruik gemaakt van rigs, sliders en stabilizers die het gebruik van een externe monitor vereisen. Ook wanneer je bijvoorbeeld iemand interviewt is het knap lastig om op je scherm te kijken, omdat je vaak naast de camera zit. Het gebruik van een externe Atomos monitor kan het verschil tussen een bruikbare en onbruikbare opname betekenen!

Atomos monitor series

Atomos monitoren zijn onderverdeeld in verschillende series:

  • Atomos Ninja, een hoogwaardige fieldmonitor met ondersteuning voor 4K video en speciaal geschikt voor spiegelreflex- en systeemcamera's.

  • Atomos Shogun, een professionele fieldmonitor met ondersteuning voor 4K/UHD op zeer hoge framerates en SDI input.
  • Atomos Sumo, brengt fieldmonitoren naar het hoogste niveau met een 19 inch touchscreen en ondersteuning voor video-opnames in 12-bit RAW.
  • Atomos Ronin, een recorder, player en monitor in één met HDMI en SDI uitgangen en ondersteuning voor full HD.

Waar moet ik op letten bij aanschaf van een Atomos fieldmonitor?

Een Atomos fieldmonitor kopen doe je natuurlijk bij CameraNU.nl! De specialist op audio en video gebied. Heb je vragen over verschillende opnameformaten, ondersteuning voor outputs en inputs of videokwaliteit? Weet je niet zeker welke Atomos fieldmonitor het beste bij je past? Onze experts staan altijd voor je klaar om elke vraag te beantwoorden! Wij nodigen je uit om een bakje koffie te komen doen in onze winkel met onze productspecialisten. Zij weten je haarfijn uit te leggen welke microfoon van Rode het best bij je past.