Nikon verrekijkers

Nikon is niet alleen actief in de markt van fotografie, maar biedt ook een uitgebreid assortiment verrekijkers aan. De verrekijkers zijn van hoge kwaliteit en kunnen tegen een stootje. Ook heeft Nikon verschillende verrekijkers in het assortiment die waterdicht zijn. Zo heb je voor elke situatie een Nikon verrekijker! Bekijk ze hieronder allemaal.

Waar ben je naar op zoek?

Bekijk alle Nikon verrekijkers bij Cameranu

48 Resultaten
Je hebt 12 van de 48 producten gezien

Wat is een Nikon verrekijker?

Sinds de oprichting van Nikon in 1917 is het van oorsprong Japanse bedrijf bezig met het maken van verrekijkers. Altijd is Nikon op zoek naar nog betere modellen, met steeds weer nieuwe technieken. Al deze kennis heeft geresulteerd in vele verschillende Nikon verrekijkers. Voor elke soort gebruiker is een Nikon kijker gemaakt.

Kenmerken van een Nikon verrekijker

De meeste verrekijkers van Nikon zijn uitgerust met de eigen Nikon glas met mulitcoating. De lenzen zijn van de hoogste kwaliteit en leveren verbluffend heldere, superscherpe beelden. Alle modellen hebben een robuuste constructie met een nauwkeurig afgestemd ergonomisch ontwerp. Zo zijn de kijkers erg geschikt voor comfortabel, langdurig gebruik.

In welke situatie ga je een Nikon verrekijker gebruiken?

Om aan de eisen van de gebruikers tegemoet te komen heeft Nikon heeft voor elke toepassing wel een verrekijker ontwikkkeld. In welke situatie jij je ook bevindt, Nikon heeft een geschikte kijker voor jou! Je vindt de modellen in de verschillende kijkerseries van Nikon. Voor elk budget vind je een goede Nikon verrekijker.

Waar moet je op letten bij aanschaf van een Nikon verrekijker?

Voordat je een Nikon verrekijker aanschaft, moet je voor jezelf duidelijk hebben waarvoor je de kijker wilt gebruiken. In z'n algemeenheid bij verrekijkers is de vergroting heel belangrijk. 8x vergroting is de standaard, dé allrounder onder verrekijkers. Een vergroting van 7x is populair in de watersport. Je vergroting is iets minder dan de standaard 8x, maar zo heb je minder/geen last van bewegingen van het water. Ben je een ervaren gebruiker met een vaste hand? Dan is 10x vergroting voor jou geschikt. Houd er rekening mee dat 12x niet geschikt is voor lange observaties. 15x gebruik je alleen met statief of heel kort uit de hand.

Een belangrijk specificatie bij verrekijkers is de uittredepupil. Hoe hoger deze is, hoe beter de kijker presteert in situaties met minder licht. Het beeld wordt niet lichter, maar bij een hoge waarde wordt het beeld in ieder geval niet donkerder gemaakt door de verrekijker.

Gebruik de filters in het linkermenu om de juiste selectie te maken op basis van jouw voorkeuren. Heb je vragen? Stel ze gerust, wij staan voor je klaar!