Rode microfoon accessoires

Hieronder vind je een overzicht van alle Rode microfoon accessoires, van windjammers tot shock mounts en van boompoles tot kabels.

Rode microfoons: Alle microfoons van Rode | Richt microfoons | Omnidirectionele microfoons | Lavalier microfoons | Stereo microfoons | Smartphone microfoons

Rode microfoon accessoires bij CameraNU.nl

Sorteer  producten

Verbind de RØDE VideoMic GO met een TRRS compatibel apparaat zoals een smartphone of tablet

Een deadcat voor de RØDE VideoMic GO

Eenvoudig, hoge prestatie windscherm o.a. geschikt voor de RØDE NTG-1 en NTG-2 shotgun microfoons

Om 3.5mm stereomicrofoons aan te sluiten op een smartphone of tablet met een TRRS aansluiting

Verlengkabel van professionele kwaliteit met een lengte van zes meter voor de SmartLav microfoon

Windscherm voor de VideoMic pro rubber-band

De Rode VXLR word gebruikt om een mono 3.5 mm mini-jack naar een 3-pins XLR te converteren

Hoogwaardige kabel om uw RØDE SmartLav Lavalier microfoon te verbinden met uw DSLR of videocamera met 3.5mm ingang

Een kleine deadcat voor verschillende RØDE lavalier microfoons

Set met drie plopkapjes voor de RØDE Lavalier dasspeld microfoon

Rode microfoon kopen?

Wat is een Rode microfoon?

Rode is een Australisch bedrijf dat in 1967 is opgericht. Rode staat vooral bekend om zijn microfoons, maar we kennen ze ook van zenders, ontvangers en kabels. Omdat de kwaliteit van Rode microfoons erg hoog is, wordt dit merk veel gebruikt door professionals. Het is daarom geen verrassing dat Rode binnen relatief korte tijd marktleider is geworden op het gebied van microfoons.

Waarom een Rode microfoon?

Rode microfoons staan voor pure kwaliteit en hebben een lange traditie van innovatie en hoogstaande technologie. Rode heeft een breed scala aan microfoons en accessoires beschikbaar voor al je audio-benodigdheden. Een microfoon van Rode kun je overal ter wereld kopen en er zal altijd genoeg informatie beschikbaar zijn om jou de Rode microfoon te laten vinden die bij je past.

Rode microfoon lijnen

Rode microfoons zijn onderverdeeld in verschillende lijnen.

  • Videomic De Rode VideoMic serie is speciaal ontworpen voor video- en spiegelreflexcamera's. De VideoMic combineert je beeldopnames met hoge kwaliteit audio.

  • Rode NT-serie De Rode NT-serie bestaat uit professionele richtmicrofoons die zeer geschikt zijn voor video, televisie en reportagewerk.

In welke situatie ga je een Rode microfoon gebruiken?

De microfoons van Rode gebruik je in elke situatie waar audio-opnames vereist zijn. De befaamde shotgun microfoons van Rode zijn erg geschikt voor televisie-, film- en natuuropnames. De kleine lavalier microfoons gebruik je vooral voor spreekbeurten, theater en tv-programma's, zoals talkshows. Daarnaast zijn er volop accessoires beschikbaar om je Rode audio-uitrusting uit te breiden. Voor welke toepassing dan ook, Rode is je merk. Rode heeft voor elke situatie een hoogstaande microfoon beschikbaar.

Welke adapter/kabel heb ik nodig?

Er zijn drie veelgebruikte kabelaansluitingen voor microfoons: De 3.5mm TRS, 3.5mm TRRS en XLR.

  • 3.5mm TRS Deze is terug te vinden op de Videomic modellen die voor camera’s zijn gemaakt. De plug heeft twee ringen en een punt. Via de punt kunnen de meeste camera’s stroom leveren aan bijvoorbeeld de Videomicro en Videomic Go.

  • 3.5mm TRRS De TRRS-aansluiting wordt gebruikt op smartphones. Deze plug heeft dezelfde vorm als de bekende Jack, maar deze heeft drie ringen en een punt. Met de Rode SC3 adapter is het mogelijk om een TRRS microfoon (bijvoorbeeld de Smartlav+) aan te sluiten op de TRS-aansluiting en met de SC4 is het mogelijk om een TRS-microfoon (bijvoorbeeld een Videomic) aan te sluiten op een smartphone.
  • XLR Deze aansluiting wordt vaak gebruikt in de professionele audiowereld. De plug bestaat uit drie prinnen en ring. Deze ring kan gelockt worden. Hierdoor kun je de kabel niet zomaar lostrekken. De drie pinnen zorgen ervoor de plug niet kan draaien zoals bij een Jack wel kan. Dit voorkomt kraken.

Blijf op de hoogte

Houd mij op de hoogte van laatste nieuwtjes, interessante blogs en aanbiedingen.

Waarom CameraNU.nl?

Ecommerce Europe Trustmark Thuiswinkel Waarborg