Profoto, alles over the Light Shaping Company - 1
Profoto, alles over the Light Shaping Company - 2

Profoto, the Light Shaping Company

Profoto-producten worden gebruikt door verschillende soorten fotografen. Professionals, hobbyisten en ook amateurs maken dankbaar gebruik van de mogelijkheden en kracht van Profoto. Hierdoor is de kans groot dat je Profoto-producten al eens hebt gezien. Misschien niet de producten zelf, maar wel de resultaten!

Daarbij is Profoto voortdurend zijn producten aan het verfijnen aan de hand van de idealen van de oprichters: de producten moeten er goed uitzien, goed aanvoelen én goed klinken. Maar tegelijk moet de vorm zijn functie weergeven. Hierdoor zijn de Profoto-producten geen obstakels, maar op de praktijk toegespitste oplossingen. Ze helpen je jouw ambities als fotograaf waar te maken. Niet voor niets noemt Profoto zichzelf de "Light Shaping Company". En eerlijk is eerlijk, deze naam maken ze helemaal waar!

Waar ben je naar op zoek?

Bekijk alle producten van Profoto bij Cameranu

232 Resultaten
Profoto B10X Plus Duo Kit Profoto B10X Plus Duo Kit
Geen reviews
 • Minimale kleurtemperatuur: 3000K
 • Maximale kleurtemperatuur: 6500K
 • Oplaadtijd: 0.05s - 1.5s
Profoto B10X Duo Kit Profoto B10X Duo Kit
Geen reviews
 • Minimale kleurtemperatuur: 3000K
 • Maximale kleurtemperatuur: 6500K
 • Oplaadtijd: 0.05s - 1.2s
Profoto Softbox RFi 5' Octa (150cm) Profoto Softbox RFi 5' Octa (150cm)
Geen reviews
 • Vorm: Achthoekig
 • Doorsnede diagonaal: 150cm
 • Kleur binnenkant: Zilver
Profoto Li-Ion Battery voor A1X Profoto Li-Ion Battery voor A1X
Geen reviews
 • Geschikt voor (merk): Profoto
 • Type accu/batterij: Li-ion
 • Capaciteit: 2000mAh
Je hebt 12 van de 232 producten gezien

Profoto-ambassadeur Brendan de Clerq over de Profoto A1, B10 en D2

Over Profoto, een flitsende Profoto-geschiedenis

Profoto werd in 1968 in Stockholm opgericht door fotograaf en ingenieur Eckhard Heine en fotoretailer Conny Dufgran. Deze samenwerking begon toen Conny een flitser verkocht aan Eckhard die niet werkte. Eckhard was zo geïrriteerd door het defecte apparaat, dat hij naar huis ging om een nieuw type flitser uit te vinden. Een paar weken later keerde hij terug naar Conny en liet de geweldige nieuwe flitser zien. Een aantal jaar daarna stonden zij met hun Pro-1 generator op de Photokina in Keulen. Dit bleek een enorm succes en Profoto werd met een knal geboren.

Sindsdien is Profoto voortdurend zijn producten aan het verfijnen aan de hand van de idealen van de oprichters: de producten moeten er niet alleen goed uit zien, goed aanvoelen én goed klinken, maar tegelijk moet de vorm zijn functie weergeven.

Profoto portable flitssets

Als fotograaf ben je altijd in beweging, maar qua apparatuur wil je geen concessies doen, omdat jij kwaliteit wilt leveren. De Profoto portable sets zijn krachtig, compact en betrouwbaar. Zo werken de B1 flitskoppen op een afneembare li-ion accu en de B2's met een superkleine powerpack.

Profoto studioflitskoppen

De Profoto flitskoppen zijn compact en zitten vol vermogen! Het ontwerp is gericht op intensief gebruik en de functies die beschikbaar zijn, sluiten volledig aan bij wat jij nodig hebt om jouw opdracht uit te kunnen voeren. De knoppen en aansluitingen zijn logisch en gebruiksvriendelijk.

Profoto studioflitssets

Op basis van jarenlange ervaring weet Profoto wat jij zoekt: topkwaliteit. De koppen zijn constant, snel en je kunt er blindelings op vertrouwen. Met een set heb jij een uitstekende basis voor in de fotostudio en er zijn bovendien vele accessoires beschikbaar voor uitbreiding.

Profoto lightshapers

Er is keuze uit meer dan 120 lightshapers van Profoto en iedere lightshaper heeft een karakteristieke eigenschap. Het unieke en gebruiksvriendelijke klem-mechanisme zorgt ervoor dat je eenvoudig en razendsnel een lichtvervormer plaatst en afneemt. En door bijvoorbeeld een reflector op de flitskop naar voren of naar achteren te schuiven, krijg je met één lightshaper verschillende effecten. Sommige lightshapers zijn daardoor veelzijdig, anderen zijn weer ontworpen voor een specifiek lichteffect. De accessoires gaan van klein naar groot, maar met Profoto transformeer jij elke locatie of studio gemakkelijk tot een professionele werkruimte!