Nikon Z systeemcamera's

Nikon Z-serie systeemcamera's is gebouwd rondom de grootste lensvatting van de wereld, zodat je meer licht vastlegt. Dankzij meer licht krijg je meer detail, diepte en kleur in je opnames. Door middel van een adapter zijn F-mount objectieven ook te gebruiken op deze systeemcamera's. Op deze pagina vind je alle voordelen van de Nikon Z-serie.

53 Resultaten

Service

3 Jaar gratis sensorcleaning

Je hebt 12 van de 53 producten gezien

Meer licht, hoogste kwaliteit beelden

De Z-mount is met een diameter van 55mm de grootste fullframe mount van elk camerasysteem. Dat maakt de Z-mount de nieuwe industrie benchmark. Een grotere mount betekent meer licht en meer licht betekent een nog hogere beeldkwaliteit.

Fantastische ergonomie met diepe grip

De bekroonde camera's uit de Z-serie belichamen de elegantie, duurzaamheid, bediening en werking van Nikon spiegelreflexcamera's, maar dan in een kleinere behuizing. Zoek verschillende perspectieven op het kantelbare touchscreen met hoge resolutie. Swipe gemakkelijk heen en weer wanneer je beelden terugkijkt op het kantelbare touchscreen met hoge resolutie en dubbeltik op een deel van een foto om dat gedeelte op 100% te bekijken.

De grote, diepe grip en het zeer uitgebalanceerde gewicht van de Z-serie liggen aangenaam in de hand, zowel met Nikon Z-objectieven als met Nikon-objectieven met F-mount met allerlei brandpuntsafstanden in combinatie met de FTZ-adapter.

Compact, lichtgewicht, spatwaterbestendig

De camera's uit de Z-serie zijn gemaakt van dezelfde robuuste, lichte magnesiumlegering als professionele spiegelreflexcamera's van Nikon, waardoor ze zeer betrouwbaar zijn. Daarnaast zijn de modellen uit de Z-serie ook voorzien van een geavanceerde weerbestendige afdichting die garandeert dat alle naden of bewegende delen die vatbaar zijn voor blootstelling aan stof en vloeistoffen ondoordringbaar blijven.

Perfect voor video

Of je nu net begint met video, je eigen vlogs wil creëren of een professionele videomaker bent, de Nikon Z-serie heeft voor elke creatieveling de capaciteiten om je productie naar een hoger niveau te tillen. Door de krachtige Nikon processor(s) schiet je vloeiende, stabiele en filmische fullframe 4K Ultra HD beelden. De grote buffercapaciteit, snelle en nauwkeurige autofocus, ingebouwde VR en een heldere elektronische zoeker zorgen voor ongekende prestaties of je nu video opneemt of fotografeert.

Daarnaast gebruik je dankzij de grote Z-mount en de korte lensafstand een breed scala aan Nikon-cinemalenzen, van een vast brandpunt objectief tot jouw favoriete zoomobjectief. Daarbovenop is de flexibiliteit van externe controle en opname met geweldige uitbreidingen zoals de Atomos Ninja V ook een grote plus. Kortom, geef jouw creativiteit de vrije loop met een camera uit de lichte en handzame Nikon Z-serie!

Door de combinatie van meerdere AF-aansturings-mechanismen wordt de positie van de scherpstellingsgroepen nauwkeurig en snel geregeld. Dat zorgt voor optimale prestaties met een minimale focus breathing ook tijdens video.

Compact en licht toestel

Met een afstand van slechts 16 mm tussen de Z-mount en sensor lijkt Nikon de wetten van de optica te schenden, maar hierdoor zijn nu kleinere en lichtere camera's en lenzenontwerpen mogelijk met toch een ongeëvenaarde optiek, flexibiliteit en comfort.

Snelle oog- en dierdetectie AF

Stel scherp met absolute standvastigheid. Oogdetectie AF volgt de ogen van mensen. Dierdetectie AF doet hetzelfde voor katten en honden. Stel betrouwbaar scherp op de ogen van je onderwerp, ongeacht of je foto’s maakt of video opneemt.

Gebruiksvriendelijke menustructuur

De menustructuur is gebruiksvriendelijk en zeer herkenbaar vanuit de Nikon spiegelreflexcamera's. Doordat belangrijke knoppen en instellingen precies zitten waar je ze nodig hebt, wordt elke handeling al snel jouw tweede natuur.

Compatibel met alle bestaande Nikon F-objectieven

Heb jij in het verleden al geïnvesteerd in een uitgebreide collectie Nikon F-objectieven? Of ontbreekt er nog een objectief die jij absoluut nodig hebt in het Nikon Z gamma? Geen nood, dankzij de FTZ adapter zijn alle F-objectieven compatibel met de Z-serie systeemcamera's zonder kwaliteitsverlies. Daarnaast gebruik je ook al je speedlight-flitsers, afstandsbedieningen, draadloze zenders en externe microfoons met Nikon Z.

Uitgebreid aanbod van Nikon Z objectieven

Dankzij de asferische lenzen en glas met grote brekingsindex in combinatie met de grote binnendiameter en korte lensafstand beschik je over ongeëvenaarde kwaliteit. Daarnaast worden diverse lensaberraties effectief gecorrigeerd. Dit alles zorgt voor een gelijkmatige scherpte over het hele lensoppervlak tot zelfs in de randen.

Andere kenmerken van de Nikon Z systeemcamera's

  • Hoge resolutie OLED elektronische zoeker voor een helder en scherp natuurlijk beeld
  • Stil fotograferen, voor het vastleggen van belangrijke momenten zonder deze te verstoren
  • Z-series camera's worden steeds beter dankzij regelmatige software updates