Nikon systeemcamera's

Op deze pagina vind je een overzicht van de Nikon Z-serie systeemcamera's. Deze zijn uitgerust met een fullframe sensor en een eigen Z-mount. Dit spiegelloze camerasysteem van Nikon is gebouwd rondom de grootste lensvatting van de wereld, zodat je meer licht vastlegt. Dankzij meer licht krijg je meer detail, diepte en kleur in je opnames. Door middel van een adapter zijn F-mount objectieven ook te gebruiken op deze systeemcamera's.

Handig: Nikon Z-lenzen | Een systeemcamera kopen? | Compact camera of systeemcamera kopen? | Spiegelreflex- of systeemcamera kopen? | Instellingen van een camera | Standen van een camera

De populairste Nikon systeemcamera's bij CameraNU.nl

Nikon Z systeemcamera kopen?

Wat is de Nikon Z-serie?

De Nikon Z-serie bestaat uit systeemcamera's, ook wel spiegelloze camera's genoemd, waarvan de lenzen verwisselbaar zijn. Zoals de naam al doet vermoeden, hebben deze camera's geen spiegel of optische zoeker. Dankzij de ultrabrede vatting, fullframe sensor, razendsnelle bps en scherpte van rand tot rand heb je alle vrijheid om prachtige beelden te maken.

Kenmerken van de Nikon Z-serie?

De ultrabrede lensvatting van Nikon Z camera's maakt het mogelijk om compacte fullframe objectieven met een Z-mount te gebruiken. Deze objectieven zijn lichtsterker, stiller en scherper dan andere objectieven omdat de lenzen meer licht over het hele beeld opnemen. Lichtsterk betekent heldere beelden en een kleinere scherptediepte. Bovendien is het beeld scherp tot in de hoeken. Met behulp van de speciale adapter gebruik je ook F-lenzen op een Nikon Z camera.

In welke situatie ga je de Nikon Z-serie gebruiken?

Nikon Z systeemcamera's zijn professionele fullframe spiegelloze camera's met een eigen lijn objectieven. Omdat de lenzen verwisselbaar zijn, is een systeemcamera voor allerlei situaties geschikt. Of je nu portretten wilt fotograferen of uitgestrekte landschappen wilt vastleggen. De komende tijd komen er nog veel meer objectieven met een Z-mount uit, dus de mogelijkheden blijven zich uitbreiden.

Waar moet ik op letten bij aanschaf van een Nikon Z camera?

Het is verstandig om eerst naar de volgende punten te kijken voordat je een Nikon systeemcamera koopt.

  • Waarvoor wil ik de Nikon systeemcamera gebruiken?
  • Welke Nikon Z-serie camera voldoet aan mijn wensen?
  • Wat is mijn budget?

Bij CameraNU.nl ben je aan het juiste adres voor de aankoop van een Nikon Z systeemcamera. Twijfel je welke Nikon Z camera het beste bij je past? Onze klantenservice denkt graag met je mee en helpt je met plezier op weg naar de juiste keuze. Via deze link vind je onze contactpagina!