Welke camerariem past bij jou?

Camerariemen zijn er in vele soorten en maten. Als je een camera koopt, zit er bijna altijd wel zo'n draagriem in de doos. Hoe mooi en handig ze soms ook zijn, je wilt misschien wel eens een keer iets anders. Een andere kleur bijvoorbeeld, of eentje die een bredere band heeft of een comfortabeler schouderpad. Waar voorheen een draagriem vooral praktisch moest zijn, is het tegenwoordig een belangrijke accessoire waarmee je jezelf onderscheidt van anderen. De riemen zijn lang niet allemaal meer zwart. In ons assortiment kom je dan ook veel trendy camerariemen tegen, of het nou een polsriem, nekriem, schouderriem of handriem is! Maar ook als je het belangrijk vindt dat de riem van hetzelfde merk is als de camera, is er hoogstwaarschijnlijk wel een match!

Bij elke riem is aangegeven voor welk soort camera deze geschikt is: compact camera, systeemcamera of spiegelreflexcamera. Deze keuze is gebaseerd op de draagkracht van de riem, het comfort, of omdat ze soms simpelweg voor een bepaald toestel zijn gemaakt. Een DSLR is immers zwaarder dan een compact camera en vraagt meer van een draagriem. Voor camera's met wat meer gewicht is bijvoorbeeld een brede cameraband of een schouderpad handig voor het nodige comfort. Veel riemen zijn geschikt voor alle soorten camera's, dus deze vind je in alle drie de selecties terug!

Handig: Starten met fotografie | Compact camera vs. systeemcamera | Systeemcamera vs. spiegelreflexcamera | Alles over de camera sensor | Welke stand op je camera?

Camerariemen voor spiegelreflexcamera's

Camerariemen voor DSLR's

Spiegelreflexcamera's zijn de wat zwaardere camera's en daarvoor is een stevige én comfortabele draagriem handig.

Bekijk deze draagriemen!

Camerariemen voor systeemcamera's

Camerariemen voor systeemcamera's

Het is goed als de camerariem voor je systeemcamera sterk en comfortabel is. En er mag best een kleurtje op!

Bekijk deze draagriemen!

Camerariemen voor compact camera's

Camerariemen voor compact camera's

Een riem voor een compact camera heeft geen excellerende draagkracht nodig, maar is sterk als onderscheidende accessoire!

Bekijk deze draagriemen!