Meetzoeker camera

Hieronder vindt u een overzicht van alle Meetzoeker camera's. Een meetzoeker camera bevat, in tegenstelling tot een spiegelreflexcamera, geen opklappende spiegel waardoor de camera vrijwel geruisloos werkt. Meetzoeker camera's worden dan ook veel gebruikt voor straat- en reportagefotografie.

5 Resultaten

Meetzoeker camera kopen

Bij Cameranu zit u altijd goed voor de aankoop van een meetzoeker camera. Twijfelt u welke meetzoeker camera het best bij u past? De medewerkers op onze klantenservice denken graag met u mee en helpen u met plezier op weg naar de juiste keuze. Via onze contactpagina kunt u contact met ons opnemen!

Meetzoeker camera; wat is het precies?

Een meetzoekercamera is binnen ons assortiment camera's een bijzondere eend in de bijt. Van alle merken digitale camera's fabriceert vooral het Duitse merk Leica meetzoekercamera's. Tijdens het scherpstellen laat een meetzoekercamera in de zoeker een combinatie zien van het beeld dat via het objectief binnenkomt en het beeld dat via de zoeker binnenkomt. Als deze twee afzonderlijke beelden door het focussen precies over elkaar heen vallen is scherpgesteld op het onderwerp. Meetzoekercamera's worden door liefhebbers gebruikt voor bijvoorbeeld straatfotografie. Dit omdat er, in tegenstelling tot in een spiegelreflexcamera, geen opklappende spiegel wordt gebruikt werkt een meetzoekercamera helemaal geruisloos.