Hoe gaat CameraNU.nl om met het Coronavirus? Lees onze updates hier.

Nikon Pro Lease - 1

Nikon Pro Lease bij CameraNU.nl

Als professional wil jij met de beste apparatuur werken om het meest optimale eindresultaat uit te kunnen leveren aan jouw klanten. Maar het blijven investeren in apparatuur, in combinatie met de snelle ontwikkelingen van nu, is een uitdagende factor. Ben jij NPS-lid bij Nikon en ben je al een jaar of langer geregistreerd bij de Kamer van Koophandel? Dan kun jij met Nikon Pro Lease tegen een aantrekkelijk tarief beschikken over de nieuwste camera's en objectieven! CameraNU.nl is er als professioneel dealer trots op om deze exclusieve service aan te mogen bieden. Je hebt de keuze uit financial lease of operational lease.

Financial Lease

Vanaf €1000,- aanschafwaarde (exclusief BTW)

Financial lease is kopen op afbetaling: het bedrag leen je bij de leasemaatschappij en betaalt je in een termijn van 24 of 36 maanden terug met rente. Juridisch gezien is de apparatuur eigendom van de leasemaatschappij, maar fiscaal gezien is het jouw eigendom. Je kunt de camera of het objectief opnemen in de boeken, een investeringsaftrek opvoeren en de spullen afschrijven. Na afloop van het contract ben jij eigenaar van de apparatuur. Je dient zelf zorg te dragen voor onderhoud, reparatie en verzekering.

Voorbeeld

Jan wil een Nikon D5 kopen via financial lease. Jan meldt aan CameraNU.nl dat hij de camera wenst te leasen. De leasemaatschappij neemt binnen een aantal dagen contact op met Jan om de nodige gegevens op te vragen. Als Jan kredietwaardig is geeft de leasemaatschappij akkoord en wordt het contract getekend. Op afspraak kan Jan zijn nieuwe Nikon D5 komen ophalen bij de winkel op Urk, terwijl de rekening naar de leasemaatschappij gaat. Elke maand betaalt hij een vast bedrag en na de afgesproken termijn is Jan eigenaar van de apparatuur.

In het kort

Met de Nikon Professional lease heb je de keuze uit financial lease of operational lease. Deze lease-service is exclusief voor NPS-leden die reeds langer dan een jaar bij de Kamer van Koophandel zijn ingeschreven.

Financial lease is kopen op afbetaling met een termijn van 24 of 36 maanden, het bedrag leen je bij de leasemaatschappij. Operational lease heeft een termijn van 36 maanden. Bij operational lease huur je de apparatuur van de leasemaatschappij mét verzekering, onderhoud en reparaties.

Operational Lease

Vanaf €9000,- aanschafwaarde (exclusief BTW)

Bij operational lease huur je de apparatuur van de leasemaatschappij, inclusief onderhoud, reparatie en verzekering. Jij bent volledig ontzorgd. De leasemaatschappij is de eigenaar van de apparatuur: het is niet mogelijk om de lease items in de boeken op te nemen. Wél mag je het maandelijkse leasebedrag opnemen in de boeken en de BTW terugvorderen. Bij het leasen van een camerabody wordt deze na 18 maanden vervangen door het meest recente model: je bent zo altijd up-to-date!

Voorbeeld

Jan wil een Nikon D5, een D810, een 24-70mm en een 70-200mm leasen via operational lease. Jan meldt aan CameraNU.nl dat hij deze apparatuur wenst te leasen. De leasemaatschappij neemt binnen een aantal dagen contact op met Jan om de nodige gegevens op te vragen. Als Jan kredietwaardig is geeft de leasemaatschappij akkoord en wordt het contract getekend. Jan kan op afspraak zijn nieuwe apparatuur ophalen bij de winkel op Urk, terwijl de rekening naar de leasemaatschappij gaat.

Na anderhalf jaar krijgt Jan een mail van de leasemaatschappij dat hij zijn nieuwe camerabody’s kan ophalen bij de dealer. Jan brengt de camerabody’s terug in de originele verpakking inclusief accessoires en loopt naar buiten met nieuwe camerabody’s. Alleen de camerabody’s worden gewisseld na anderhalf jaar. Elke maand betaalt hij een vast bedrag en na 36 maanden levert Jan de apparatuur weer in bij de dealer en start een nieuwe termijn met nieuwe apparatuur.

Wil je zelf uitrekenen wat Operational Lease jou kost? Dat kan hier! (Let op: alleen voor NPS-leden)

Deelnemende lease-producten