Lenzen geschikt voor Canon camera's

Welke lens is geschikt voor jouw Canon camera? Op deze pagina helpen we jou de juiste lenzen te vinden. Niet elke lens voor Canon zet je zomaar op elke Canon camera. Dit komt door de verschillende mounts - of vattingen - die Canon gebruikt. Canon systeemcamera's zijn uitgerust met twee verschillende mounts. Dat geldt ook voor Canon spiegelreflexcamera's. In totaal werkt Canon dus met 4 verschillende mounts. Voor deze mounts zijn er vele, verschillende objectieven ontworpen, ook door andere merken.

Cameranu helpt je stap voor stap op weg naar een overzicht van alle geschikte lenzen voor jouw Canon camera. Kies hieronder voor welke soort Canon camera je een lens zoekt.

Wat is een Canon lens?

Canon lenzen zijn speciaal ontworpen voor de Canon camera’s. Door de specifieke koppeling tussen lens en camera (vatting of mount) zijn ze niet geschikt om op camera's van andere merken te bevestigen. De enige manier om dat wel te doen is door middel van het plaatsen van een mount adapter. Houd er reken me dat er een kans is op kwaliteitsverlies als je dit doet

Verschillende Canon lensmounts

Canon lenzen zijn er met verschillende soorten lensvattingen, elk met zijn eigen kenmerken en mogelijkheden. De EF-vatting is het populairst en is compatibel met de fullframe en APS-C EOS-serie spiegelreflexcamera's van Canon. De EF-S-vatting is speciaal ontworpen voor APS-C EOS-serie spiegelreflexcamera's en biedt een bredere beeldhoek. De EF-M-vatting is geoptimaliseerd voor Canon's spiegelloze EOS M- serie systeemcamera's. De RF-vatting ten slotte is Canon's nieuwste lensvatting en is ontworpen voor de full-frame spiegelloze systeemcamera's uit de EOS R-serie.

Objectieven voor de EOS-M serie zijn voorzien van de EF-M mount. De DSLR's van Canon hebben een EF-S of EF-mount. EF-S is gericht op camera's met een APS-C sensor en de EF-mount is gericht op fullframe camera's. De EF-lenzen zijn wel te gebruiken op APS-C camera's met een EF-S lensvatting, maar EF-S lenzen zijn niet op een fullframe camera te plaatsen. De spiegel van je camera zal hierdoor beschadigen.

Kenmerken van Canon lenzen

Canon objectieven bieden een uitstekende beeldkwaliteit dankzij geavanceerde optische elementen en gespecialiseerde coatings. Ze staan bekend om hun snelle autofocus, fantastische beeldstabilisatie en weerbestendigheid. Met een breed scala aan beschikbare objectieven, van groothoek tot tele en van prime tot zoom, zijn ze geschikt zijn voor een diversiteit aan opnameomstandigheden.

In welke situatie ga je Canon lenzen gebruiken?

De situatie waarin je een Canon lens gaat gebruiken is afhankelijk van jouw stijl als fotograaf. Wat wil je vastleggen? Dit is leidend voor jou aankoop. Wanneer je met een macro lens in de heide rondloopt begrijpt iedereen dat je zelfs de kleinste insecten haarscherp wilt fotograferen. Als je die lens zou gebruiken voor vakantiefoto’s zou de foto er misschien nog wel redelijk uit komen te zien, maar het is niet wat jij wilt. Het is daarom belangrijk dat jij je vooraf goed oriënteert voordat je over gaat tot de aankoop van een objectief.

Waar moet ik op letten bij aanschaf van een Canon lens?

Bij de aanschaf van een Canon lens is het vooral belangrijk om vast te stellen waarvoor je het objectief gaat gebruiken. Ben je een landschapsfotograaf? Of ben je een echte macrofotograaf? Voor al deze vormen van fotografie zijn verschillende objectieven beschikbaar.

Laat je goed informeren!

Het is daarom belangrijk om je goed te laten informeren over de lenzen en de productinformatie goed door te nemen. Naast het bovengenoemde is het budget ook een belangrijke factor. De prijzen van lenzen lopen nogal uiteen. Twijfel je welke lens het beste bij je past? De medewerkers op onze klantenservice denken graag met je mee en helpen je met plezier op weg naar de juiste keuze. Via deze link vind je onze contactpagina!