KatzEye "Plus" Horizontal Split Prism, OptiBrite Matte, voor Canon EOS 550D en 600D
KatzEye "Plus" Horizontal Split Prism, OptiBrite Matte, voor Canon EOS 550D en 600D
84,95
42,48 na korting

KatzEye "Plus" Horizontal Split Prism, OptiBrite Matte, voor Canon EOS 550D en 600D

Geen reviews
| #121704
84,95
42,48 na korting
Morgen in huis
Nog slechts 1 beschikbaar

Acties en services bij dit product

50% korting

Ontvang 50% korting op alle producten in onze Opruiming met de code OPRUIM50.  OP=OP!
Meer informatie

Productinformatie

KatzEye "Plus" Horizontal Split Prism, OptiBrite Matte, voor Canon EOS 550D en 600D

De KatzEye "Plus" Horizontal Split Prism, OptiBrite Matte is een focusing screen voor de Canon EOS 550D en 600D.

Katz Eye Focus Screen 
Dit Katz-Eye Focus Screen maakt handmatig scherpstellen veel beter mogelijk dan op de standaard in de camera aanwezige matglazen. Door het ontbreken van een scherpstel wig is het met de standaard matglazen lastig om goed handmatig scherp te stellen.

Scherpstellen met diafragma 22
Maar de matglazen van Katz-Eye bieden nog een belangrijk voordeel. Bij hogere diafragma's als 5.6 en 8 slaat een van de twee kanten van de instel wig vaak dicht (wordt zwart). Dan is scherpstellen vaak niet meer mogelijk. We noemen dit Black-out. Met Katz-Eye matglazen is het mogelijk om met diafragma 11 nog steeds scherp te stellen. De black-out blijft dan uit. Met een goede oogpositie ten opzichte van de zoeker is het zelfs mogelijk nog scherp te stellen met de wig op diafragma 22. Hoe rechter we door de zoeker kijken hoe beter het resultaat is en hoe langer de black-out uit blijft.

Voor elke camera een ander matglas
Katz-Eye heeft diverse matglazen beschikbaar voor een groot aantal camera types. Een prachtig product voor diegene die vaak handmatig scherpstelt, bijvoorbeeld bij macrofotografie. Ook voor objectieven die niet lichtsterk zijn, zijn de Katz-Eye matglazen een uitkomst.

Let op:
Het is mogelijk dat het matglas invloed heeft op de lichtmeting van de camera! Kijk dit na in de specificaties van het betreffende matglas in combinatie met de camera. Als dit het geval is, pas dan de correctie op de lichtmeter van de camera aan, door middel van de plus/min correctie van de camera.

Waarom Optibrite?

De algemene vuistregel bij het kiezen van het juiste matglas is het kijken welke lens er vooral gebruikt gaat worden. Als de fotograaf voornamelijk gebruikt maakt van snelle prime lenzen is het het beste om het matglas zonder Optibrite te gebruiken. Maar als de fotograaf gebruik maakt van een mix van lenzen wordt de Optibrite versie aanbevolen voor de beste viewfinder ervaring.

O.a. geschikt voor

  • - Canon EOS 550D
  • - Canon EOS 550D - Tweedehands

Specificaties

Geen specificaties gevonden voor zoekopdracht

Algemene info
Merk
KatzEye
Type product
Matglas
Fabrieksgarantie
2 jaar