Panasonic AG-MC200GC microfoon

2 reviews | #1254905
Panasonic AG-MC200GC microfoon - image 1

449,-
Morgen gratis in huis

Informatie

Panasonic AG-MC200GC microfoon

Kenmerken van de Panasonic AG-MC200GC microfoon

- Aansluiten via XLR-aansluiting
- Frequentiebereik van 160 - 20.000Hz
- Unidirectionele richtkarakteristiek
- Gewicht van 108 gram

O.a. geschikt voor

Laat alles zien

Inhoud van de doos

In de doos bij de Panasonic AG-MC200GC microfoon

- Afkomstig van Panasonic Nederland
- Twee jaar garantie

Reviews (2)

Goed volumebehoud bij verschillende afstanden
Degelijkheid
Degelijkheid
Gebruiksgemak
Gebruiksgemak
Geluidskwaliteit
Geluidskwaliteit
Kwaliteit
Kwaliteit
Ik ben niet al te technisch, dus ik moest er iets meer werk in steken dan een professionele cameraman. Fysiek installeren is zeer eenvoudig: een kwestie van stekker insteken, microfoon in de beugel, draadjes door de klem en gaan.

Het is het type microfoon waarbij je dus niet "mic" moet selecteren, maar "+48V": dat moet je even weten, anders krijg je alleen maar ruis. Het staat ook in de gebruikshandleiding en bij de specificaties dat het een +48V phantom microfoon is.

Het volume kan je het beste handmatig instellen. De microfoon komt heel gevoelig over en er komt zeer snel een zeer hard volume uit. Bij de automatische volume-instelling krijg je een knalhard volume bij het opnemen van dialoog en ontstaat er ruis.

Met de hand ingesteld kan je het volume geloof ik het beste op 3 van de 10 of 4 van de 10 zetten, anders wordt het net zo hard als bij automatisch. Dan heb je geen problemen meer van ruis en een nog steeds zeer duidelijk opnamevolume van dialoog.

Ik heb de microfoon getest op verschillende afstanden: direct achter de camera, direct ervoor, op 3 meter afstand en op 6 meter afstand; en vergeleken met de interne microfoon. Vergeleken met de interne microfoon krijg je een relatief constant geluidsvolume onafhankelijk van de afstand en het geluid komt ook iets gerichter over.

De microfoon kan niet tegen regen en langdurig blootstellen aan direct zonlicht volgens de gebruikshandleiding, dus een regenhoes voor de camera is ook bij veel in de zon filmen aan te raden, omdat deze ook daartegen kan beschermen. Als je de microfoon niet gebruikt even in een kamertemperatuur droge kast of tas opbergen dus.
Goed geluid
Eenvoudig te installeren
Stevige stekker en draad
Er zijn geen minpunten opgegeven