CameraNU Logo
  • PocketWizard Plus X - image 1
  • PocketWizard Plus X - image 2

Productomschrijving

PocketWizard Plus X

Kenmerken

- Bereik: 500m
- Aantal kanalen: 10
- Voorzien van LED-indicator: Ja
- Aansluiting: 3.5mm stereo jack (1/8")
- Synchronisatietijd met standaard sluiters: 1/250s
- Synchronisatietijd met centraalsluiters: 1/500s
- Afmetingen: 10.7 x 5.3 x 3cm
- Gewicht: 110gr

Inhoud van de doos

Meegeleverde accessoires

- Kabel 3.5mm - PC
- Kabel 3.5mm - 3.5mm jack
- Adapter 3.5mm - 6.5mm jack
- Drie synchronisatiekabels
- Afkomstig van PocketWizard
- Twee jaar garantie

Reviews (2)

Werkt perfect

Connecties
Degelijkheid
Gebruiksgemak
Mogelijkheden
Toen ik met fotograferen begon, was mijn budget nog een stuk minder ruim. Daarom koos ik destijds voor een Cactus set. Met de gedachten gang, als deze ooit kapot gaan, koop ik gewoon een stel Pocket Wizards. De Cactus set heeft het heel lang vol gehouden, maar omdat ik inmiddels semi professioneel ben geworden, werd het tijd om de Cactus te vervangen voor wat beters. Aangezien Pocket Wizard een soort Mercedes is onder de triggers, was de keuze snel gemaakt. Even heb ik nog de duurdere variant overwogen van de Pocket Wizard, echter omdat het gebruik bij mij redelijk basic is, hoef ik niet veel opties erop. Gewoon een betrouwbare trigger die altijd werkt.

De bouwkwaliteit van de Pocket Wizards zijn super.
Als er geen batterijen in zitten voelen ze wat leeg/hol. Pas als de batterijen (AA) erin zitten merk je hoe degelijk ze gebouwd zijn. Deze jongens kunnen, in tegenstelling tot de Cactus V4 tegen een stootje. Alhoewel deze bij mij nooit gevallen zijn en dus ook nog steeds werken, leven deze vaak geen lang leven doordat de gebruiker ze laat vallen. De Pocket Wizards voelen alsof je ze van een flinke hoogte kunt laten vallen zonder dat ze kapot gaan. De triggerkabel kun je in de flitser schroeven waardoor deze ook erg goed vast zit.

De Pocket Wizards zijn erg makkelijk te bedienen. En het kan ook (bijna) niet misgaan. Je hebt maar een paar knoppen; aan-/uit schakelaar, de kanaal switcher en de testknop. Zet de PW's op dezelfde kanalen en het systeem werkt. Bovenop zit er een communicatie lampje die aangeeft dat het apparaat in verbinding staat met de andere PW's. Dit is ook meteen waar de Pocket Wizard zich onderscheid van de Cactus. De cactus is vergelijkbaar met de afstandsbediening van een auto. Pas op het moment dat je op het knopje drukt, stuurt de trigger een signaal naar de ontvanger, de ontvanger moet natuurlijk wel aan staan. De Pocket Wizard staat altijd in verbinding met de andere Pocket Wizards, veel betrouwbaarder, maar tegelijkertijd verbruiken ze ook veel meer stroom. Met een Cactus kun je gemakkelijk een jaar met 1 set batterijen. De Pocket Wizard kan na 2 dagen intensief gebruiken een nieuwe set batterijen gebruiken. Gelukkig maakt de Pocket Wizard gebruik van AA batterijen en kun je dus ook makkelijk gebruik maken van oplaadbare batterijen. Maar goed, elk nadeel heeft ook weer z'n voordeel. Bij de Cactus wist je nooit wanneer ze ermee op zouden houden. Je kunt de batterijen van de PW's gewoon elke keer weer opladen voor gebruik

Dan nu het bereik, de Cactus laat nog weleens een steekje vallen op dit gebied. Maar de Pocket Wizards hebben een super groot bereik, ik heb het nog niet echt getest, maar een Pocket Wizard stuurt met gemak het signaal door een paar muren heen.

Mijn advies is: ben je in de markt voor een set triggers, koop dan deze set. Het is waarschijnlijk een eenmalige aanschaf die je nooit meer hoeft te doen aangezien het heel blijft. De goedkopere merken willen nog weleens sneuvelen.
Bouwkwaliteit
Bereik
Gebruikersgemak
Betrouwbaar signaal
Iets hoger batterij verbruik

Accessoires voor dit product

Jupio Maximum Power AA-batterijen - 4 stuks (2700 mAh) Jupio Maximum Power AA-batterijen - 4 stuks (2700 mAh)
18,-
Morgen in huis
Het Grote Flitserboek - Scott Kelby Het Grote Flitserboek - Scott Kelby
29,95
1 tot 3 werkdagen
Varta Ready2Use oplaadbare AA-batterijen - 4 stuks (2100 mAh) Varta Ready2Use oplaadbare AA-batterijen - 4 stuks (2100 mAh)
11,95
Levertijd onbekend
PocketWizard Nikon Remote-ACC Cable (N-MCDC2-ACC) PocketWizard Nikon Remote-ACC Cable (N-MCDC2-ACC)
69,-
Levertijd onbekend