Eizo EX4 Color Sensor
Eizo EX4 Color Sensor
186,86

Productinformatie

Eizo EX4 Color Sensor

Met de Eizo EX4 Color Sensor heb je altijd een perfecte kleurweergave op jouw Eizo ColorEdge monitor. De sensor meet een aantal kleuren op het beeldscherm en laat de ColorNavigator software vervolgens een profiel samenstellen dat door kleurbeheer wordt gebruikt als referentie voor de monitor.

Werking van de EX4 kleurkalibratiesensor

Als onderdeel van de hardwarekalibratie worden eerst afwijkingen in kleur en helderheid gecorrigeerd. Vervolgens maak de software een profiel waarin de informatie over de actuele kleurinstellingen aan de computer worden doorgegeven. Het is raadzaam om deze kalibratie regelmatig uit te voeren om ervoor te zorgen dat de beeldweergave van je monitor constant blijft.

Meetmethode van de EX4

De colorimeter EX4 wordt op de USB-aansluiting van je Eizo ColorEdge monitor aangesloten. De ColorNavigator software projecteert vervolgens een reeks kleurvlakken op de monitor, die door de EX4 worden gemeten. Zo controleert de software of de kleurweergave van je monitor nog correct is of dat deze aangepast moet worden. Mocht er een correctie nodig zijn dan wordt deze automatisch uitgevoerd in de Look-Up Table (LUT) van je ColorEdge monitor. Vervolgens wordt er een nieuw kleurprofiel aangemaakt dat de actuele instelling doorgeeft aan de kleurbeheer functie van je pc.

Monitor zonder geïntegreerde kalibratiesensor

Heb je een monitor zonder geïntegreerde sensor dan is hiervoor een externe kalibratiesensor zoals de Eizo EX4 nodig, die samen met de ColorNavigator kalibratiesoftware de daadwerkelijke weergave op de monitor vergelijkt met de door de pc veronderstelde weergave.?

Kenmerken van de Eizo EX4 Color Sensor

  • Uiterst nauwkeurig kalibratie van kleur en helderheid van je ColorEdge monitor
  • Verbindt rechtstreeks met de monitor via USB
  • Ondersteunt Eizo ColorNavigator 7 kleurbeheersoftware (versie 7.0.5 en hoger)

O.a. geschikt voor

Laat alles zien

Specificaties

Geen specificaties gevonden voor zoekopdracht

Algemene info
Merk
Eizo
Type product
Kalibratiesensor
Fabrieksgarantie
2 jaar