Blackmagic ATEM 1 M/E Constellation HD Live Production Switcher (1 RU)
Blackmagic ATEM 1 M/E Constellation HD Live Production Switcher (1 RU)
1.129,-
 • Blackmagic ATEM 1 M/E Constellation HD Live Production Switcher (1 RU)
 • Blackmagic ATEM 1 M/E Constellation HD Live Production Switcher (1 RU)
 • Blackmagic ATEM 1 M/E Constellation HD Live Production Switcher (1 RU)

Blackmagic ATEM 1 M/E Constellation HD Live Production Switcher (1 RU)

Geen reviews
| #3275549
1.129,-
Morgen gratis in huis
Nog slechts 1 beschikbaar
Of betaal 376,33 in
Let op! Geld lenen kost geld

Productinformatie

Blackmagic ATEM 1 M/E Constellation HD Live Production Switcher (1 RU)

De Blackmagic ATEM 1 M/E Constellation HD is een krachtige switcher die tot 10 afzonderlijke 3G/HD-SDI-ingangen ondersteunt in een 1 RU-behuizing. De switcher ondersteunt 3G-SDI- en HD-SDI-signalen en kan worden aangesloten op een breed scala aan camera's en bronnen. Het levert programma-uitvoer via 6 3G-SDI BNC-uitgangen of een webcam-uitgang via USB Type-C.

Multiview

De switcher beschikt over twee multiview uitgangen met maximaal 16 routeerbare windows die ingang, keyed video, graphics en stills uit de mediapool evenals programma-uitvoer kunnen weergeven. Elke ingang is aangesloten op een ingebouwde Fairlight-audiomixer die tot 28 audiokanalen ondersteunt.

Mix en match camera's en bronnen

De ATEM 1 M/E Constellation HD heeft een referentie-video-ingang en elke ingang is voorzien van een framesynchronizer, framerate- en formatconverter. Dit maakt het mogelijk om camera's, formats, camera's zonder genlock en video van computerbronnen door elkaar te gebruiken. Dit alles gebeurt live en in realtime zonder dat rendering vereist is. Je kunt de switcher bedienen via het geïntegreerde frontpaneel, optionele Blackmagic ATEM-panelen of via de downloadbare besturingssoftware.

Broadcast-kwaliteit transities

De ATEM 1 M/E Constellation HD bevat een breed scala aan native broadcastkwaliteit transities, zoals mix, dip, wipe en meer. Alle transities kunnen worden aangepast in de systeembesturingsmenu's met aanpassingen voor borderkleur, borderbreedte, positie, richting en nog veel meer. De switcher bevat een krachtige digitale video-effectprocessor voor DVE-overgangen, die kan worden gebruikt om de huidige beeld off-screen te squeezen, waardoor een nieuwe video eronder zichtbaar wordt. De DVE kan zelfs worden gebruikt om grafische wipes te maken. Om fouten te voorkomen beschikt de ATEM 1 Constellation HD over een preview transitie-functie zodat je de transities instelt voordat je deze on-air laat zien.

Ingebouwde DVE

De ATEM 1 M/E Constellation HD beschikt over één onafhankelijke DVE waarmee je graphics verplaatst en picture-in-picture composities maakt. Je krijg een verbluffende kwaliteit en de DVE ondersteunt positie, formaat wijzigen en schalen, allemaal in realtime. Met de DVE kun je professionele picture-in-picture-effecten creëren met aanpasbare 3D-borders, schaduwen en verlichting.

Multiview weergave

De multiview is configureerbaar tot 16, 13, 10, 7 of 4 weergaven. Het omvat monitoring van programma, preview, ingangen, mediaspelers, DSK en clean feed met optionele labels en audiometers.

Professionele broadcast talkback

Om crews als één creatief team te laten werken, beschikt de ATEM 1 M/E Constellation HD over ingebouwde talkback. Talkback ondersteunt een 5-pins XLR-headsetconnector, plus een aan de achterkant gemonteerde RJ12-connector voor interfacing met industriestandaard talkbacksystemen zoals ClearCom of RTS. Je krijgt volledige talkbackbediening, inclusief program en engineering loops, sidetone control voor het beluisteren van de headsetmicrofoon in de hoofdtelefoon en programmamix. De ATEM 1 M/E ondersteunt ook SDI-talkback die SDI-kanalen 15 en 16 gebruikt voor 2-wegcommunicatie met Blackmagic Design-camera's. Je kunt zelfs kanaal 13 en 14 gebruiken voor technische talkback. Het is zelfs mogelijk om de talkbackmicrofoon te mixen met de programma-audio voor voice-overs.

Media Pool

De ingebouwde media pool slaat RGBA-graphics en animaties van broadcastkwaliteit op die direct kunnen worden afgespeeld door de twee of vier mediaspelers. Mediaspelers verschijnen gewoon als extra ingangsbronnen op de ATEM 1 M/E Constellation HD, zodat je voor graphics geen extra SDI-ingangen hoeft te gebruiken. De ingebouwde media pool bevat graphics voor gebruik met de mediaspelers. De ATEM 1 M/E kan 20 foto's en 200 frame-animaties bevatten. Je beheert al je media eenvoudig met de meegeleverde ATEM Software Control of direct te downloaden vanuit Photoshop met behulp van de ATEM Photoshop plug-in.

Chroma Keyers

De ATEM 1 M/E Constellation HD is perfect voor nieuws of een virtueel netwerk omdat het beschikt over veel geavanceerde ATEM-keyers voor hoogwaardige chroma- of luminantiekeying. De chroma keyer is ongelooflijk krachtig en beschikt over een kleurenkiezer om achtergrondkleuren te samplen voor het automatisch genereren van de belangrijkste parameters. Je krijgt nauwkeurige controller voor edge en flare, en er is zelfs een voorgrondkleurcorrector, zodat je het "uiterlijk" van de voorgrondlaag afstemt op de achtergrondlaag, waardoor naadloze composities mogelijk zijn. De keyer kan ook worden gebruikt voor patroon- en DVE-keying. De switcher beschikt over 4 ATEM Advanced Keyers.

Upstream Chroma Keyers

Met vier upstream chroma keyers per M/E-rij krijg je de perfecte oplossing voor het bouwen van virtuele sets. Met zoveel ATEM Advanced Chroma Keyers kun je een keyer per camera gebruik om een naadloze compositie van de camera over de custom achtergrond creëren. De switcher heeft voldoende keyers om een virtuele set met 4 camera's te genereren. Je kunt externe beeldprocessors gebruiken voor virtuele sets, of je kunt zelfs een virtuele cameraset met een vast camera bouwen door vooraf gerenderde achtergronden van stills uit de mediaspelers en media pool te laden. Je kunt macro's instellen om van camera te wisselen en de juiste achtergrond in de mediaspeler te laden. Met zoveel flexibiliteit kun je experimenten om verschillende studio-opstelling uit te proberen.

Multi-Rate 3G-SDI-ingang

Met maximaal 20 multi-rate 3G-SDI-ingangen, is de ATEM 2 M/E Constellation HD compatibel met alle soorten HD-videobronnen. Je kunt apparatuur aansluiten in alle HD-televisiestandaarden, inclusief 720p, 1080i en 1080p formaten. Alleen multi-rate 3G-SDI maakt het mogelijk om tussen HD-formaten te schakelen, zodat je je onmiddellijk aanpast aan de behoeften van het werk dat je waar ook ter wereld doet. De SDI-ingangen verwerken ook embedded audio en mixen audio van alle video-ingangen. Bovendien bevatten de programma-uitgangen talkback-, tally- en camerabesturingsinformatie. Dat betekent dat je een van de SDI-uitgangen van de switcher op de camera kunt aansluiten voor programmaretour, camerabesturing en talkback.

Audio

De ATEM 1 M/E Constellation HD omarm live professionele audioproductie volledig. Alle SDI-ingangen zijn aangesloten op een ingebouwde Fairlight-audiomixer met een 6-bands parametrische EQ, compressor, limiter, noise gate en expander op elke ingang. De Fairlight audiomixer heeft zelfs extra ingangen voor het mixen van audio van analoge ingangen, talkback-microfoons voor voice over en meer.

ATEM Software Control Panel

Het ATEM Software Control Panel geeft je totale controle over de switcher en wordt gratis meegeleverd. Het ATEM Software Control Panel heeft een prachtig ontworpen interface met een visuele switcher en parameterpaletten voor het maken van snelle aanpassingen. Meerdere gebruikers kunnen via ethernet verbinding maken met de switcher en ze werken allemaal tegelijkertijd aan verschillende onderdelen van het evenement. Met ATEM Software Control heb je ook toegang tot camerabesturing, audiomixing, media, macroprogrammering en zelfs controle van HyperDeck-schijfrecorders. Je kunt de volledige status van de switcher opslaan als XML-bestanden en van alle media wordt een back-up gemaakt vanuit de media pool. De software werkt op Mac of Windows.

Ondersteunt optionele bedieningspanelen

Er zijn drie modellen ATEM Advanced Panel beschikbaar. De ATEM Advanced Panels hebben een industriestandaard, bekende lay-out in M/E-stijl. Elk paneel heeft ingebouwde LCD's voor menu's, knoppen van hoge kwaliteit met aanpasbare verlichtingskleur, een DVE-joystick en een T-bar-fader. Je kunt zelfs macro's instellen en activeren. Alle rijen M/E-knoppen bevatten geïntegreerde LCD's voor dynamische labeling van de invoerknoppen. De switcher heef 1 M/E-rij met 10 invoerknoppen.

Kenmerken van de Blackmagic ATEM 1 M/E Constellation HD

 • Ondersteunt 10-bits 3G/HD-SDI
 • 10x 3G-SDI-ingang, 6x 3G-SDI-uitgang
 • Tot 16 multiview monitor windows
 • Webcam-uitgang via USB Type-C
 • Framerate- en format-converter per ingang
 • 28-kanaals audiomixer
 • 4x upstream, 1x downstream keyer
 • Chroma/Luma Keyers
 • Kleur/patroongeneratoren
 • Hardware of software Mac/Windows-bediening

Specificaties

Geen specificaties gevonden voor zoekopdracht

Algemene info
Merk
Blackmagic Design
Type product
Videomixer
Fabrieksgarantie
2 jaar