Godox LED 170 videolamp

2 reviews | #380934
Godox LED 170 videolamp - image 1
Godox LED 170 videolamp - image 2
Godox LED 170 videolamp - image 3
Godox LED 170 videolamp - image 4
Godox LED 170 videolamp - image 5
49,95
39,95
Maandag in huis

Informatie

Godox LED 170 videolamp

Kenmerken van de Godox LED 170 videolamp

  • Helderheid traploos regelbaar
  • Wordt geleverd met een diffuus filter en warm filter
  • Verlichtingshoek aanpasbaar door middel van draaiknop
  • Past op bijna alle DSLR's en videocamera's
  • Werkt op acht AA-batterijen of een Sony NP-F970 accu
  • Weegt maar 348 gram

Inhoud van de doos

Bij de Godox LED 170 videolamp in de doos

  • Warm filter
  • Diffuus filter
  • Gebruiksaanwijzing

Reviews (2)

Veel licht voor weinig geld
Degelijkheid
Gebruiksgemak
Mogelijkheden
Vermogen
Vormgeving
Ik gebruik de lamp op een Ikegami broadcast camera. Ik heb hem uitgeprobeerd in een bunker, donkerder kan het niet. De lens was een Fujinon 5.5mm broadcast groothoek. Dat is een veel grotere beeldhoek dan een consumentencamera met groothoek opzetlens.

Het beeld wordt goed uitgelicht en er is weinig lichtafval naar de hoeken. Het beetje wat er is valt niet echt op. Ik heb dit ook uitgeprobeerd met de nog grotere hoek van de Fujinon 4.8mm broadcast lens. Deze lens was te veel van het goede voor deze lamp, maar nog wel steeds goed bruikbaar voor documentaires en reportages, niet voor (speel)film. Ik moet er natuurlijk wel bij vertellen dat dit niet een lamp is voor de professionele doelgroep. Hoewel hij daar niet misstaat.

De lamp is niet helemaal traploos instelbaar in de afgifte van het licht. De stapjes zijn wel werkbaar klein. Voor huiskamers en kleine zaaltjes is de lichtopbrengst ruim voldoende. In de claustrofobische bunker is het licht zelfs zoveel dat ik lekker kan diafragmeren voor een grote scherptediepte zonder een beeldversterker aan te zetten.

Het meegeleverde filter voor een warme kleurtemperatuur verwisselt redelijk soepel zonder er uit zichzelf uit te vallen. Met dit filter wordt het toepassingsbereik flink vergroot. Met kleine beeldhoeken zou het ook voor film bruikbaar kunnen zijn. Met het diffuusfilter eruit is de lichtopbrengst nauwelijks groter. Dit diffuusfilter kan er dus gewoon in blijven zitten omdat de uitlichting veel mooier wordt. Zachter, natuurlijker en toch voldoende.

Voor gebruik op broadcast camera's zitten de verstelmoeren van het pootje net aan de verkeerde kant zodat de camerariem de neiging heeft de lamp uit de montageschoen te werken. Maar dit los je op door beide moeren los te draaien, het voetje in zijn twee delen uit elkaar te halen en er andersom weer op te zetten. Dit voetje mocht van mij wel van metaal zijn, maar dat is natuurlijk een kostenkwestie. Met het voetje is de hoogte en hoek van de lamp verstelbaar. De voet klemt met een moer, voldoende om stevig op de camera te blijven zitten. Via deze voet kan hij ook op een statief of klem worden gezet. In de voet zit nog een standaard 1/4 inch statiefaansluiting.

Waar heel goed over nagedacht is, is de uitgebreide stroomvoorziening die je vaak op lampen van deze prijs vindt. Het maakt de lamp wat dikker en zwaarder, maar het is de moeite waard. De lamp kan op AA-batterijen of accu's, op de standaard Sony NP-F330 camera accu's en accu's met deze aansluiting, dus ook de zware NP-F970 en alles wat daar tussenzit. Verder zit er nog een externe aansluiting op waarmee de lamp via een adapter op het stopcontact kan, of via de camera-accu worden gevoed.

De lamp weegt met een Sony MP-F330 accu niet veel en uitgeprobeerd op een oude Sony PD-100 handycam zit het gewicht niet in de weg. Dus bij een prosumer van nu ook niet. Misschien op de kleine consumentencamera's, maar zelfs dat betwijfel ik.

De leds worden nauwelijks warm, en dat is lekker op een zomerdag vlak bij je gezicht als je in de zoeker kijkt. Er zitten geen barn doors op de lamp, maar dat is niet een nadeel, die gebruik je toch niet.

Nadelen heeft de lamp ook. Het grootste is dat hij graag een slokje stroom lust. Neem dus een flinke accu, of meerdere accu's mee als u lang wilt draaien. Verder mag er van mij een langere voet van metaal op, of als apart verkrijgbare accessoire.
Veel licht voor zijn prijs
Lichtgewicht
Lichtopbrengst verstelbaar
Drie verschillende aansluitmogelijkheden voor de stroomvoorziening
Wordt niet warm
Stroomvreter
Wat korte plastic voet

Accessoires voor dit product

Terug naar alle accessoires
Terug naar alle accessoires
Terug naar alle accessoires
Terug naar alle accessoires
Terug naar alle accessoires
Terug naar alle accessoires
Terug naar alle accessoires