Canon PL-C 82mm B
Canon PL-C 82mm B
192,-

Productinformatie

Canon PL-C 82mm B

Filters
Er zijn verschillende soorten filters, deze worden gebruikt om een bepaald effect aan de foto toe te voegen, soms een bepaalde kleur, tint of spiegelingseffect. De meeste gebruikte filters zijn de UV en CP (circulair polarising) filters.

CP-Filters
Polarisatie filters zijn filters die vaak voor speciale situaties gebruikt worden. Een CP-filter is wat blauwer in vergelijking met een UV-filter. Dit betekent o.a. dat er door het filter lichtverlies optreedt. Het is daarom niet aan te raden om een CP-filter binnen of 's avonds op een objectief te gebruiken. Een CP-filter is mooi te gebruiken voor landschapsfoto's, door aan het CP-filter te draaien kunt u verschillende kleuren blauw tevoorschijn laten komen. U kunt dus zelf bepalen hoe blauw u uw lucht wilt hebben. Ook voor wateroppervlakken is een CP-filter aan te raden. U kunt namelijk door middel van het filter kiezen of het water spiegelend is, of dat u "de diepte" in wilt fotograferen.
Ook voor CP-filters geldt net als bij UV-filters dat u op de filtermaat moet letten en dat er prijs- en kwaliteitsverschil tussen de filters is. CP-filters zijn door hun speciale werking in ieder geval al duurder dan UV-filters.

Specificaties

Geen specificaties gevonden voor zoekopdracht

Algemene info
Merk
Canon
Type filter
Polarisatiefilter
Serie
Standaard
Set
Nee
Fabrieksgarantie
2 jaar
Eigenschappen
Bevestiging op
Objectief
Filtermaat
82mm
Slim filter
Nee
Hoofddoel
Objectief
Ja
Toon alle specificaties