Swarovski EL 10x50 W B Swarovision verrekijker incl. FieldPro Package

2 reviews | #740675
Swarovski EL 10x50 W B Swarovision verrekijker incl. FieldPro Package - image 1

2.490,-
Morgen gratis in huis

Informatie

Swarovski EL 10x50 W B Swarovision verrekijker incl. FieldPro Package

Kenmerken

- Contrastrijk en natuurgetrouw beeld met haarscherpe contouren
- Zeer ergonomisch ontwerp dat perfect in de hand ligt
- Vernieuwde draaibare draagriemconnector
- Dioptriecorrectie met vergrendelfunctie
- Individueel instelbare oogdoppen

Specificaties

Merk Swarovski
Serie EL
Type Dakkant verrekijker

Inhoud van de doos

In de doos

- Oculairdoppen
- Draagriem
- Etui
- Afkomstig van Swarovski Nederland
- Tien jaar garantie

Voordeelsets

Swarovski EL 10x50 W B Swarovision verrekijker incl. FieldPro Package + Caruba Microfiber Lensdoekje Wit + Caruba Verrekijkerharnas EMF-1
Swarovski EL 10x50 W B Swarovision verrekijker incl. FieldPro Package + Caruba Microfiber Lensdoekje Wit + Caruba Verrekijkerharnas EMF-1
Je bespaart 10% op de accessoires!
Morgen gratis in huis
2.512,90
2.510,61

Reviews (2)

Meest perfecte 10x50 verrekijker voor 'stargazing'
Ergonomie
Gewicht
Mate van rust
Scherpte
Zichtveld
Uit verschillende internet bronnen blijkt dat deze EL 10x50 Swarovski de meest perfecte 10x50 verrekijker is om sterren en andere sterrenkundige objecten zoals kometen of sterrenhopen mee te bekijken en/of te vinden, en daarbij ook volledig bruikbaar is voor gebruik overdag.
Op grond van deze berichten heb ik de EL 10x50 2 maanden geleden in de shop van Camera Nu! gekocht.
Die internet Reviews zijn volkomen gegrond; sterren zijn tot aan de rand van het beeldveld volkomen scherp en zonder enige plaatselijke vervorming, kan niet beter.
Dat het schijnbare beeldveld kleiner is dan je zou verwachten, komt omdat de vergroting richting de rand geleidelijk kleiner wordt dan deze in het midden is; een gevolg van 'flat field' lens technologie.
Bedenk echter dat oculairs met een veel wijdere schijnbare beeldhoek véél meer optische problemen vertonen plus de kans op 'Kidney/ bean' effecten.
Bij een vergroting van 10x heb je al snel een (mono)statief nodig (zelfs een kilo is dan te zwaar), daar moet je wel de speciale houder van Swarovski voor bestellen; een statief moer aansluiting ontbreekt.
Uit één van de internet reviews blijkt dat de EL 10x50 niet het volledige beeld te zien is als je een bril draagt, dit is echter ongegrond, ik draag een bril en op de één na laagste stand van de oculair beschermranden zie ik al het volledige beeld.
Een bepaalde vorm van kleurvervorming is 'Lateral Color' dat zie je bij de EL 10x50 bijvoorbeeld als je de 'ochtend of avond' ster Venus op de rand van het beeldveld zet; er is dan een duidelijke blauwe zweem direct naast Venus te zien, plaats je Venus meer richting het midden van het beeld dan verdwijnt deze kleur vervorming die een gevolg is van het oculair ontwerp en niet van het front objectief.
Feitelijk komt het hierop neer: óf iets 'Lateral color' aan de rand + geweldige rand scherpte óf geen 'Lateral color' maar dan iets onscherpte aan de rand.
De afwerkingskwaliteit ligt op een zeer hoog niveau, lensdoppen bijvoorbeeld verlies je nooit en blijven zitten als deze op de lenzen zijn geplaatst, het draagkoord is draaibaar op de behuizing gemonteerd.
Swarovski geeft 12 jaar garantie, en dat is échte garantie EN service, heb je je Swaro door de modder gehaald of er over heen gereden? geen probleem, stuur op en binnen een paar weken heb je hem als nieuw terug.
Een Swarovski is niet een product dat 'ergens' ver weg in China wordt gemaakt maar in Oostenrijk.
Toch is deze EL 10x50 niet perfect; op een zeer bepaalde hoek van de maan (of een heldere lichtbron) zie je een zwakke maar hinderlijke reflectie van de maan in beeld, dat had wel wat beter gemogen.
Het tweede minpuntje is de intensiteit van de anti reflectie coating, deze is vrij hoog met name van de dieper gelegen prisma's, niet beter dan mijn 24 jaar oude Nikon 7x50 verrekijker.
(rand)Scherpte
100% geschikt voor brildragers
Kwaliteit afwerking
De garantie en service mogelijkhied van Swarovski
Enkele keer zijn hindelijke reflecties te zien
Heldere anti reflectie coating
Geen directe statief aansluiting

Accessoires voor dit product

Terug naar alle accessoires
Terug naar alle accessoires
Terug naar alle accessoires
Terug naar alle accessoires
Terug naar alle accessoires

Verzekeren

Ons uitgebreide zekerheidsplan!
Op het moment dat u als particuliere klant nieuwe foto- of videoapparatuur of een verrekijker of telescoop koopt bij CameraNU.nl, dan weet u dat u voor een bepaalde periode fabrieksgarantie heeft. Maar wat als u uw gloednieuwe camera in het water laat vallen of met uw objectief ergens tegenaan stoot en deze beschadigd raakt? Met het Verzeker je cameranu! plan heeft u nog meer zekerheid.

Welke apparatuur
In principe komt elke nieuwe verrekijker of telescoop en alle nieuwe foto- en video apparatuur in aanmerking voor het Verzeker je cameranu! plan. Dus niet alleen uw foto- of videocamera, maar ook objectieven en flitsers zijn te verzekeren. Het is echter niet mogelijk om het Verzeker je cameranu! plan af te sluiten voor een occasion of demomodel.
U kunt het Verzeker je cameranu! plan tot twee weken na aankoop van uw apparatuur afsluiten. De hoogte van de premie hangt af van het aankoopbedrag. De genoemde prijzen zijn inclusief assurantiebelasting en exclusief eenmalige administratiekosten van €12,95. De premie wordt eenmalig voor 3 jaar betaald. U kiest zelf of u de verzekering wilt afsluiten voor uw gehele bestelling, of voor een enkel product. Binnen enkele dagen krijgt u per e-mail het certificaat van de Actua Groep toegestuurd. U dient woonachtig te zijn in Nederland om de verzekering af te kunnen sluiten.

Niet overdraagbaar
Het Verzeker je cameranu! plan is niet overdraagbaar. Als u een camera en een objectief koopt maar besluit om alleen de camera te verzekeren, dan is het objectief niet verzekerd.

Wat zijn de voordelen?
- Een extra jaar fabrieksgarantie
- Verzekerd tegen vallen, stoten en diefstal
- Nieuwwaarderegeling gedurende de looptijd
- Wereldwijde transport- en verblijfsdekking
- Kans op hoge reparatiekosten voorkomen
- Ook verzekerd tijdens een dagje uit
- Service via CameraNU.nl

Lees meer over verzekeren