Canon 1D X Mark III vs 1D X Mark II vs Sony A9 II? De verschillen!

De Canon EOS 1D X Mark III is hét nieuwe vlaggenschip van Canon, geschikt voor professionele nieuws-, sport- en wildfotografen. Deze spiegelreflexcamera is de opvolger van de 1D X Mark II. Wat zijn de verschillen tussen deze twee high-end DSLR's, zeker ten opzichte van een concurrent, de Sony Alpha A9 II systeemcamera? Cameranu legt het uit op deze pagina!

De belangrijkste specificaties van de Canon 1D X Mark II, 1D X Mark III en de Sony A9 II

Canon EOS 1D X Mark IICanon EOS 1D X Mark II
Canon EOS 1D X Mark IIICanon EOS 1D X Mark III
Sony Alpha A9 IISony Alpha A9 II
Fullframe
spiegelreflexcamera
Fullframe
spiegelreflexcamera
Fullframe
systeemcamera
2 DIGIC 6+-processoren1 DIGIC X processor1 BIONZ X processor
Sensorformaat
36 x 24mm
Sensorformaat
36 x 24mm
Sensorformaat
35.6 x 23.8mm
Autofocuspunten:
61
Autofocuspunten:
191
Autofocuspunten:
693
Resolutie van:
20.2 megapixel
Resolutie van:
20.1 megapixel
Resolutie van:
24.2 megapixel
Maximale resolutie:
5472 x 3648 pixels
Maximale resolutie:
5472 x 3648 pixels
Maximale resolutie:
6000 x 4000 pixels
Beeldstabilisatie:
Beeldstabilisatie:
5-assig bij video
Beeldstabilisatie:
5-assig bij foto en video
ISO-bereik:
100 - 51200
ISO-bereik:
100 - 102400
ISO-bereik:
100 - 51200
ISO uitbreidbaar tot:
50 - 409600
ISO uitbreidbaar tot:
50 - 819200
ISO uitbreidbaar tot:
50 - 204800
Maximale beelden per seconde:
16
Maximale beelden per seconde:
20
Maximale beelden per seconde:
20
Maximale videoresolutie:
4096 x 2160 pixels
Maximale videoresolutie:
5496 x 2904 pixels
Maximale videoresolutie:
3840 x 2160 pixels
Toucschreen
3.2" vast
Toucschreen
3.2" vast
Toucschreen
3.0" kantelbaar
Mono microfoonStereo microfoonStereo microfoon
Vergroting viewfinder
0.76x
Vergroting viewfinder
0.76x
Vergroting viewfinder
0.78x
Geheugenkaarten:
1x CompactFlash Type 1 en 1x CFast 2.0
Geheugenkaarten:
2x CFexpress 1.0-type B
Geheugenkaarten:
2x SD (UHS-II)
USB 3.0USB 3.1 generatie 2USB 3.2 generatie 1
Interne GPSInterne GPSGPS via smartphone
Bluetooth
Bluetooth
Bluetooth
Wifi
Wifi
Wifi
NFC
NFC
NFC
Camera weegt:
1340 gram
Camera weegt:
1250 gram
Camera weegt:
678 gram
Afmeting van:
158 x 167.6 x 82.6mm
Afmeting van:
158 x 167.6 x 82.6mm
Afmeting van:
128.9 x 96.4 x 77.5mm
Capaciteit accu:
1210 foto's
Capaciteit accu:
2850 foto's
Capaciteit accu:
690 foto's

Vergelijk alle specificaties

Sensors

Voor de 1D X Mark III heeft Canon een nieuwe sensor ontwikkeld. Deze levert een vergelijkbare resolutie (20.1 megapixel) op met de Mark II (20.2 megapixel), maar moet garant staan voor meer details in de beelden, onder meer dankzij een low-pass filter. De gestapelde CMOS-sensor van de Sony A9 II is een fractie kleiner, maar heeft met 24.2 megapixel wel een hogere resolutie.

Nieuwe processors

In plaats van 2 DIGIC 6+-processors in de 1D X Mark II is de Mark III uitgerust met één processor: de nieuwe DIGIC X. Volgens Canon heeft dit nieuwe instrument veel meer vermogen dan de eerdere DIGIC-processors. Mede hierdoor heeft Canon op meerdere punten de camera kunnen verbeteren. De DIGIC X biedt ook lagere ruisniveaus bij alle ISO-waarden. Om de maximale resolutie van de Sony-sensor optimaal te benutten is de A9 II uitgerust met de nieuwste BIONZ-processor.

ISO-bereik

Het standaard ISO-bereik van de 1D X Mark II en de A9 II zjin gelijk. De 1D X Mark III gaat nog een stop verder. De maximaal uitbreidbare ISO gaat op de Mark III een stop verder dan de Mark II en twee stops verder dan de A9 II.

Beelden per seconde

Met de Mark III schiet je 20 beelden per seconde als je in Live View-modus fotografeert. Gebruik je de optische zoeker, dan werk je met 16fps. Bij de Mark II is dit respectievelijk 16fps en 14 beelden per seconde. Met de mechanische sluiter van de A9 II maak je 10 foto's per seconde. Gebruik de elektronische sluiter voor 20 beelden per seconde.

Snelheid geheugenkaarten

De 1D X III is uitgerust met twee sleuven voor CFexpress geheugenkaarten. Daarmee kun je razendsnel werken. Met de 1D X III maak je 1000 RAW-opnamen zonder buffer in 20fps. De 1D X II, voorzien van een sleuf voor CompactFlash en CFast, is goed voor 170 RAW-opnamen achterelkaar. De Sony A9 II heeft ruimte voor twee SD-geheugenkaarten, compatibel met UHS-I en UHS-II. Je schiet 239 RAW-foto's aaneen. Met de 1D X Mark III en de A9 II is het mogelijk om foto's op de ene kaart op te slaan en video's op de andere.

Connectiviteit en gegevensoverdracht

Het verzenden van beelden is met de Mark III nog makkelijker gemaakt, ten opzichte van de Mark II, door ingebouwde bluetooth en wifi. Bij de Mark II gebruik je een wifi-adapter. Je kunt bij de Mark III ook met een optionele adapter werken voor extra bereik en betrouwbaarheid. De Sony A9 II heeft naast ingebouwde wifi en bluetooth ook nog NFC. Met de spraakmemo-functie vertel je wat of wie er op de foto staan en geef je extra info, automatisch omgezet naar tekst voor de ontvanger van de foto.

HEIF-bestanden

Met de 1D X Mark III heb je de mogelijkheid om foto's op te slaan als HEIF-bestand (high efficiency image format). Deze bestanden bieden volgens Canon een betere beeldkwaliteit dan JPG.

Elektronische sluiter

Met de elektronische sluiter van de A9 II kun je snel én stil fotograferen. Daarnaast werk je met sluitertijden tot 1/32.000 seconde.

Canon 1D X Mark II vs 1D X Mark III vs Sony A9 II - 1

V.l.n.r.: de achterkant van de Canon 1D X Mark II, de 1D X Mark III en de Sony A9 II.

Autofocus

Sony heeft de A9 II uitgerust met 4D FOCUS. Hierdoor beschik je over een zeer nauwkeurige onderwerpherkenning, een betrouwbare snelle automatische scherpstelling en het continu volgen van bewegende onderwerpen. Locatiegegevens van menselijke en dierlijke gezichten worden continu in realtime verwerkt. Je beschikt over real-time autofocus voor mens én dier. De A9 II heeft 693 autofocuspunten die 93 procent van het beeldoppervlak bedekken.
De 1D X Mark III is voorzien van een nieuw AF-systeem met deep learning-algoritmen die de verschillende sporten kunnen herkennen. De gezichts- en oogdetectie blijven atleten volgen ondanks het dragen van een bril of helm. Een speciale CMOS-beeldsensor in de Mark III wordt uitsluitend gebruikt voor de autofocus. Hierdoor is de camera sneller, nauwkeuriger en preciezer. Een speciale DIGIC 8-processor staat volledig in dienst van de autofocus. Met de Mark III beschik je over meer autofocuspunten dan de Mark II (191 tegenover 61). In Live View-modus wordt in beide Canons de autofocus verzorgd door het Dual Pixel CMOS AF-systeem. Met de Mark III profiteer je met Live View ook van het deep learning-algoritme.

Video's

Bij de 1D X Mark III beschik je over de hoogste videoresolutie van deze drie professionele camera's, dankzij de mogelijkheid om video's op te nemen in 5.5K RAW. Met beide Canon camera's neem je 4K-beelden op met 60 frames per seconde. Je kunt met de 1D X Mark II ook full HD-video's maken met 120fps. Met de Sony A9 II neem je een 4K-video (UHD) op van 30fps. De A9 II en de nieuwste Canon camera zijn voorzien van een stereo microfoon, in plaats van de mono microfoon van de Mark II.

Stabilisatie

De 1D X Mark III en de A9 II hebben een 5-assige beeldstabilisatie. Bij Canon kun je dit alleen gebruiken voor video's. Met de Sony profiteer je ook van de stabilisatie tijdens het fotograferen, goed voor 5,5 stops.

Aanbod lenzen

Met de bekende EF-mount heb je met de Canon spiegelreflexcamera's meer lenzen om uit te kiezen dan met de Sony E-mount. Wil je een Canon objectief met stabilisatie, omdat de body dat niet heeft, dan is de keuze beperkter. Voor fullframe Sony camera's met een E-mount zijn meerdere lensadapters beschikbaar om ook lenzen met andere mounts te gebruiken.

Display

De beide Canons hebben een 3.2 inch vast touchscreen. De Sony is voorzien van een 3.0 inch touchscreen, maar deze kun je wel naar boven of beneden kantelen. De resolutie van het LCD is op de A9 II lager dan die van de 1D X Mark III.

Capaciteit van de accu

Beide Canon camera's gebruiken de LP-E19 accu, waarmee je met de Mark II zo'n 1210 foto's schiet via de zoeker. De Mark III is goed voor 2850 foto's via de zoeker. Met de Sony A9 II maak je 500 foto's via de zoeker op een acculading. Met de optionele VG-C4EM Battery Grip verdubbel je de accucapaciteit van de A9 II. De Sony-accu kun je via de USB-ingang ook opladen met bijvoorbeed een powerbank.

Fysieke eigenschappen

Het verschil in omvang valt direct op. De Sony is kleiner, smaller en dunner. De Canon 1D X Mark II weegt 1340 gram, de Mark III 1250 gram en de A9 II slechts 678 gram (inclusief accu en geheugenkaart). Met de optionele battery grip blijft de A9 II nog steeds lichter en compacter. Alle drie toestellen zijn geschikt voor zware omstandigheden. De behuizingen van een magnesiumlegering zijn bestand tegen stof en spatwater. Beide Canons hebben aan de bovenkant van de body een display waarop je eenvoudig en snel instellingen afleest.

Canon 1D X Mark II vs 1D X Mark III vs Sony A9 II - 2

In verhouding naast elkaar: de Canon 1D X Mark III (links) en de Sony A9 II.

Conclusie

Canon 1D X Mark II vs 1D X Mark III

Na bijna 3 jaar heeft Canon de opvolger van de 1D X Mark II uitgebracht. Is deze 1D X Mark III ook echt hét nieuwe Canon vlaggenschip voor professionele fotografen?

Ja!

Canon heeft de afgelopen jaren gebruikt om op alle onderdelen een vooruitgang te realiseren. De Mark II was het vlaggenschip en blijft natuurlijk een high-end, professioneel toestel. Daarmee heb je een echt werkpaard in handen, voor hoge prestaties onder alle omstandigheden. Heb je meer budget, dan profiteer je van alle verbeteringen in de Mark III, waarmee je misschien wel eerder het verschil maakt met de concurrentie. Bijvoorbeeld door de betere processor, de hogere snelheid, hogere ISO, betere geheugenkaarten en een meer dan verdubbelde accuduur.

Sony A9 II vs Canon 1D X Mark III

Maar hoe verhoudt de Canon 1D X Mark III zich met de Sony Alpha A9 II? De voorkeur voor een van de twee toestellen hangt uiteraard af van het gebruik. Welke features zijn voor jou belangrijk en geven de doorslag?

Voordelen Canon 1D X Mark III

 • Groter ISO-bereik
 • Hogere videoresolutie
 • Meer beelden per seconde met de mechanische sluiter
 • Hogere burst
 • Groter touchscreen met hogere resolutie
 • Voorzien van interne GPS
 • Veel krachtigere accu

Voordelen Sony Alpha A9 II

 • Hogere resolutie
 • 5-assige beeldstabilisatie voor foto's
 • Kantelbaar scherm
 • Viewfinder met hogere vergroting
 • Beschikt over NFC
 • Voordelen van een elektronische sluiter
 • Compacter en lichter

Hulp nodig?

Twijfel je nog welke van deze drie camera's het meest geschikt is voor jou? Onze medewerkers van de klantenservice helpen je graag!


Bekijk de Canon 1D X Mark II, de 1D X Mark III en de Sony A9 II

Je hebt 2 van de 2 producten gezien

Canon 1D X Mark III vs 1D X Mark II vs Sony A9 II? De verschillen!

De Canon EOS 1D X Mark III is hét nieuwe vlaggenschip van Canon, geschikt voor professionele nieuws-, sport- en wildfotografen. Deze spiegelreflexcamera is de opvolger van de 1D X Mark II. Wat zijn de verschillen tussen deze twee high-end DSLR's, zeker ten opzichte van een concurrent, de Sony Alpha A9 II systeemcamera? Cameranu legt het uit op deze pagina!

De belangrijkste specificaties van de Canon 1D X Mark II, 1D X Mark III en de Sony A9 II

Canon EOS 1D X Mark IICanon EOS 1D X Mark II
Canon EOS 1D X Mark IIICanon EOS 1D X Mark III
Sony Alpha A9 IISony Alpha A9 II
Fullframe
spiegelreflexcamera
Fullframe
spiegelreflexcamera
Fullframe
systeemcamera
2 DIGIC 6+-processoren1 DIGIC X processor1 BIONZ X processor
Sensorformaat
36 x 24mm
Sensorformaat
36 x 24mm
Sensorformaat
35.6 x 23.8mm
Autofocuspunten:
61
Autofocuspunten:
191
Autofocuspunten:
693
Resolutie van:
20.2 megapixel
Resolutie van:
20.1 megapixel
Resolutie van:
24.2 megapixel
Maximale resolutie:
5472 x 3648 pixels
Maximale resolutie:
5472 x 3648 pixels
Maximale resolutie:
6000 x 4000 pixels
Beeldstabilisatie:
Beeldstabilisatie:
5-assig bij video
Beeldstabilisatie:
5-assig bij foto en video
ISO-bereik:
100 - 51200
ISO-bereik:
100 - 102400
ISO-bereik:
100 - 51200
ISO uitbreidbaar tot:
50 - 409600
ISO uitbreidbaar tot:
50 - 819200
ISO uitbreidbaar tot:
50 - 204800
Maximale beelden per seconde:
16
Maximale beelden per seconde:
20
Maximale beelden per seconde:
20
Maximale videoresolutie:
4096 x 2160 pixels
Maximale videoresolutie:
5496 x 2904 pixels
Maximale videoresolutie:
3840 x 2160 pixels
Toucschreen
3.2" vast
Toucschreen
3.2" vast
Toucschreen
3.0" kantelbaar
Mono microfoonStereo microfoonStereo microfoon
Vergroting viewfinder
0.76x
Vergroting viewfinder
0.76x
Vergroting viewfinder
0.78x
Geheugenkaarten:
1x CompactFlash Type 1 en 1x CFast 2.0
Geheugenkaarten:
2x CFexpress 1.0-type B
Geheugenkaarten:
2x SD (UHS-II)
USB 3.0USB 3.1 generatie 2USB 3.2 generatie 1
Interne GPSInterne GPSGPS via smartphone
Bluetooth
Bluetooth
Bluetooth
Wifi
Wifi
Wifi
NFC
NFC
NFC
Camera weegt:
1340 gram
Camera weegt:
1250 gram
Camera weegt:
678 gram
Afmeting van:
158 x 167.6 x 82.6mm
Afmeting van:
158 x 167.6 x 82.6mm
Afmeting van:
128.9 x 96.4 x 77.5mm
Capaciteit accu:
1210 foto's
Capaciteit accu:
2850 foto's
Capaciteit accu:
690 foto's

Vergelijk alle specificaties

Sensors

Voor de 1D X Mark III heeft Canon een nieuwe sensor ontwikkeld. Deze levert een vergelijkbare resolutie (20.1 megapixel) op met de Mark II (20.2 megapixel), maar moet garant staan voor meer details in de beelden, onder meer dankzij een low-pass filter. De gestapelde CMOS-sensor van de Sony A9 II is een fractie kleiner, maar heeft met 24.2 megapixel wel een hogere resolutie.

Nieuwe processors

In plaats van 2 DIGIC 6+-processors in de 1D X Mark II is de Mark III uitgerust met één processor: de nieuwe DIGIC X. Volgens Canon heeft dit nieuwe instrument veel meer vermogen dan de eerdere DIGIC-processors. Mede hierdoor heeft Canon op meerdere punten de camera kunnen verbeteren. De DIGIC X biedt ook lagere ruisniveaus bij alle ISO-waarden. Om de maximale resolutie van de Sony-sensor optimaal te benutten is de A9 II uitgerust met de nieuwste BIONZ-processor.

ISO-bereik

Het standaard ISO-bereik van de 1D X Mark II en de A9 II zjin gelijk. De 1D X Mark III gaat nog een stop verder. De maximaal uitbreidbare ISO gaat op de Mark III een stop verder dan de Mark II en twee stops verder dan de A9 II.

Beelden per seconde

Met de Mark III schiet je 20 beelden per seconde als je in Live View-modus fotografeert. Gebruik je de optische zoeker, dan werk je met 16fps. Bij de Mark II is dit respectievelijk 16fps en 14 beelden per seconde. Met de mechanische sluiter van de A9 II maak je 10 foto's per seconde. Gebruik de elektronische sluiter voor 20 beelden per seconde.

Snelheid geheugenkaarten

De 1D X III is uitgerust met twee sleuven voor CFexpress geheugenkaarten. Daarmee kun je razendsnel werken. Met de 1D X III maak je 1000 RAW-opnamen zonder buffer in 20fps. De 1D X II, voorzien van een sleuf voor CompactFlash en CFast, is goed voor 170 RAW-opnamen achterelkaar. De Sony A9 II heeft ruimte voor twee SD-geheugenkaarten, compatibel met UHS-I en UHS-II. Je schiet 239 RAW-foto's aaneen. Met de 1D X Mark III en de A9 II is het mogelijk om foto's op de ene kaart op te slaan en video's op de andere.

Connectiviteit en gegevensoverdracht

Het verzenden van beelden is met de Mark III nog makkelijker gemaakt, ten opzichte van de Mark II, door ingebouwde bluetooth en wifi. Bij de Mark II gebruik je een wifi-adapter. Je kunt bij de Mark III ook met een optionele adapter werken voor extra bereik en betrouwbaarheid. De Sony A9 II heeft naast ingebouwde wifi en bluetooth ook nog NFC. Met de spraakmemo-functie vertel je wat of wie er op de foto staan en geef je extra info, automatisch omgezet naar tekst voor de ontvanger van de foto.

HEIF-bestanden

Met de 1D X Mark III heb je de mogelijkheid om foto's op te slaan als HEIF-bestand (high efficiency image format). Deze bestanden bieden volgens Canon een betere beeldkwaliteit dan JPG.

Elektronische sluiter

Met de elektronische sluiter van de A9 II kun je snel én stil fotograferen. Daarnaast werk je met sluitertijden tot 1/32.000 seconde.

Canon 1D X Mark II vs 1D X Mark III vs Sony A9 II - 3

V.l.n.r.: de achterkant van de Canon 1D X Mark II, de 1D X Mark III en de Sony A9 II.

Autofocus

Sony heeft de A9 II uitgerust met 4D FOCUS. Hierdoor beschik je over een zeer nauwkeurige onderwerpherkenning, een betrouwbare snelle automatische scherpstelling en het continu volgen van bewegende onderwerpen. Locatiegegevens van menselijke en dierlijke gezichten worden continu in realtime verwerkt. Je beschikt over real-time autofocus voor mens én dier. De A9 II heeft 693 autofocuspunten die 93 procent van het beeldoppervlak bedekken.
De 1D X Mark III is voorzien van een nieuw AF-systeem met deep learning-algoritmen die de verschillende sporten kunnen herkennen. De gezichts- en oogdetectie blijven atleten volgen ondanks het dragen van een bril of helm. Een speciale CMOS-beeldsensor in de Mark III wordt uitsluitend gebruikt voor de autofocus. Hierdoor is de camera sneller, nauwkeuriger en preciezer. Een speciale DIGIC 8-processor staat volledig in dienst van de autofocus. Met de Mark III beschik je over meer autofocuspunten dan de Mark II (191 tegenover 61). In Live View-modus wordt in beide Canons de autofocus verzorgd door het Dual Pixel CMOS AF-systeem. Met de Mark III profiteer je met Live View ook van het deep learning-algoritme.

Video's

Bij de 1D X Mark III beschik je over de hoogste videoresolutie van deze drie professionele camera's, dankzij de mogelijkheid om video's op te nemen in 5.5K RAW. Met beide Canon camera's neem je 4K-beelden op met 60 frames per seconde. Je kunt met de 1D X Mark II ook full HD-video's maken met 120fps. Met de Sony A9 II neem je een 4K-video (UHD) op van 30fps. De A9 II en de nieuwste Canon camera zijn voorzien van een stereo microfoon, in plaats van de mono microfoon van de Mark II.

Stabilisatie

De 1D X Mark III en de A9 II hebben een 5-assige beeldstabilisatie. Bij Canon kun je dit alleen gebruiken voor video's. Met de Sony profiteer je ook van de stabilisatie tijdens het fotograferen, goed voor 5,5 stops.

Aanbod lenzen

Met de bekende EF-mount heb je met de Canon spiegelreflexcamera's meer lenzen om uit te kiezen dan met de Sony E-mount. Wil je een Canon objectief met stabilisatie, omdat de body dat niet heeft, dan is de keuze beperkter. Voor fullframe Sony camera's met een E-mount zijn meerdere lensadapters beschikbaar om ook lenzen met andere mounts te gebruiken.

Display

De beide Canons hebben een 3.2 inch vast touchscreen. De Sony is voorzien van een 3.0 inch touchscreen, maar deze kun je wel naar boven of beneden kantelen. De resolutie van het LCD is op de A9 II lager dan die van de 1D X Mark III.

Capaciteit van de accu

Beide Canon camera's gebruiken de LP-E19 accu, waarmee je met de Mark II zo'n 1210 foto's schiet via de zoeker. De Mark III is goed voor 2850 foto's via de zoeker. Met de Sony A9 II maak je 500 foto's via de zoeker op een acculading. Met de optionele VG-C4EM Battery Grip verdubbel je de accucapaciteit van de A9 II. De Sony-accu kun je via de USB-ingang ook opladen met bijvoorbeed een powerbank.

Fysieke eigenschappen

Het verschil in omvang valt direct op. De Sony is kleiner, smaller en dunner. De Canon 1D X Mark II weegt 1340 gram, de Mark III 1250 gram en de A9 II slechts 678 gram (inclusief accu en geheugenkaart). Met de optionele battery grip blijft de A9 II nog steeds lichter en compacter. Alle drie toestellen zijn geschikt voor zware omstandigheden. De behuizingen van een magnesiumlegering zijn bestand tegen stof en spatwater. Beide Canons hebben aan de bovenkant van de body een display waarop je eenvoudig en snel instellingen afleest.

Canon 1D X Mark II vs 1D X Mark III vs Sony A9 II - 4

In verhouding naast elkaar: de Canon 1D X Mark III (links) en de Sony A9 II.

Conclusie

Canon 1D X Mark II vs 1D X Mark III

Na bijna 3 jaar heeft Canon de opvolger van de 1D X Mark II uitgebracht. Is deze 1D X Mark III ook echt hét nieuwe Canon vlaggenschip voor professionele fotografen?

Ja!

Canon heeft de afgelopen jaren gebruikt om op alle onderdelen een vooruitgang te realiseren. De Mark II was het vlaggenschip en blijft natuurlijk een high-end, professioneel toestel. Daarmee heb je een echt werkpaard in handen, voor hoge prestaties onder alle omstandigheden. Heb je meer budget, dan profiteer je van alle verbeteringen in de Mark III, waarmee je misschien wel eerder het verschil maakt met de concurrentie. Bijvoorbeeld door de betere processor, de hogere snelheid, hogere ISO, betere geheugenkaarten en een meer dan verdubbelde accuduur.

Sony A9 II vs Canon 1D X Mark III

Maar hoe verhoudt de Canon 1D X Mark III zich met de Sony Alpha A9 II? De voorkeur voor een van de twee toestellen hangt uiteraard af van het gebruik. Welke features zijn voor jou belangrijk en geven de doorslag?

Voordelen Canon 1D X Mark III

 • Groter ISO-bereik
 • Hogere videoresolutie
 • Meer beelden per seconde met de mechanische sluiter
 • Hogere burst
 • Groter touchscreen met hogere resolutie
 • Voorzien van interne GPS
 • Veel krachtigere accu

Voordelen Sony Alpha A9 II

 • Hogere resolutie
 • 5-assige beeldstabilisatie voor foto's
 • Kantelbaar scherm
 • Viewfinder met hogere vergroting
 • Beschikt over NFC
 • Voordelen van een elektronische sluiter
 • Compacter en lichter

Hulp nodig?

Twijfel je nog welke van deze drie camera's het meest geschikt is voor jou? Onze medewerkers van de klantenservice helpen je graag!


Bekijk de Canon 1D X Mark II, de 1D X Mark III en de Sony A9 II

Je hebt 2 van de 2 producten gezien
Canon 1D X Mark II vs 1D X Mark III vs Sony A9 II - 5
Canon 1D X Mark II vs 1D X Mark III vs Sony A9 II - 6
Canon 1D X Mark II vs 1D X Mark III vs Sony A9 II - 7