Moza Mini-MI, DJI Osmo Mobile 2, Feiyu Tech SPG of Zhiyun Smooth 4? De verschillen op een rij!

Op deze pagina leggen we zo goed mogelijk de verschillen uit tussen vier populaire gimbals voor smartphones: de Moza Mini-MI, de Feiyu Tech SPG, de Zhiyun Smooth 4 en de DJI Osmo Mobile 2. Bekijk in de tabel de belangrijkste verschillen. Daaronder meer over het gebruik van gimbals en tips voor de juiste keuze.

Moza Mini-MI
Feiyu Tech SPG
Zhiyun Smooth 4
DJI Osmo Mobile 2

De belangrijkste verschillen tussen de Moza Mini-MI, DJI Osmo Mobile 2, Feiyu Tech SPG of Zhiyun Smooth 4

Eigenschap Moza Mini-MI Feiyu Tech SPG Zhiyun Smooth 4 DJI Osmo Mobile 2
360 graden panning Ja Ja Nee Nee
1/4"-accessoire aansluiting 3x Nee Nee Nee
Breedte smartphones 61-92mm 55-80mm tot 85mm 58.6-85mm
Gewicht 543 gram 350 gram 888 gram 485 gram
Afmeting (BxDxH) 143x107x290mm N/A 123x105x328mm 113x72x295mm
Draagkracht 300 gram 230 gram 210 gram 202 gram
Batterijduur 10 uur 8 uur 12 uur 15 uur
Oplaadfunctie smartphone Ja N/A Ja N/A

De overeenkomsten van de vier smartphonegimbals

De vier bovengenoemde gimbals voor smartphones hebben veel dezelfde eigenschappen en kwaliteiten. Elk merk heeft een eigen app, zodat je vanaf het handvat je smartphone bedient via een bluetooth-verbinding. Zonder de telefoon aan te raken neem je foto's, maak je een video en zoom je in op het onderwerp. Al deze gimbals zijn geschikt voor het creëren van livestreams, timelapses en panorama's. De gimbals kun je in een portretstand plaatsen en kunnen vloeiend het onderwerp blijven volgen. Dankzij een 1/4"-aansluitingen bevestig je de gimbals op een statief.

Breedte van je smartphone

Naast de vele overeenkomsten zijn er uiteraard verschillen. Om de juiste keuze te maken is het belangrijk om te bepalen waarvoor je de gimbal wilt gebruiken. Verder moet je kijken of de breedte van je smartphone bij een gimbal past.

Accessoires

Wil je alles uit de kast halen en accessoires gebruiken zoals LED-verlichting een microfoon, kies dan een gimbal met 1/4"-aansluitingen hiervoor. Ook het draagvermogen speelt daarbij een rol.

Opladen

Dankzij alle gave opnamemogelijkheden en resultaten met een gimbal kan het erg handig zijn als je je smartphone tussendoor kunt opladen. Als je daarvoor niet je opnames wilt onderbreken, kies dan een gimbal met een oplaadfunctie.

Hulp nodig?

Twijfel je welke gimbal het beste bij je past? Onze medewerkers van de klantenservice helpen je graag!