This page is displayed in Dutch because it is not available in English. We're sorry for the inconvenience.
Helen Kragt

Helen Kragt

Fotograferen is een hobby geworden waar nog steeds veel in te leren is en daar sta ik ook voor open. Mijn eerste camera kocht ik, toen ik ging samenwonen. Om de leuke, gezellige en mooie momenten voor later vast te leggen, leek het mij fijn om een goede camera te hebben. Tijdens een vakantie op Texel heb ik mijn eerste foto's bij een plaatselijke fotograaf laten afdrukken. De fotograaf was onder de indruk van de foto's en zag dat ik er oog voor had. Al snel kocht ik mijn eerste spiegelreflexcamera en heb daarmee veel geoefend en geleerd.

Op een vroege vrijdagochtend in september van 2016 keek ik naar buiten en zag dat het mistig was. Ik besloot gelijk om naar Elburg te gaan, daar lag de haven namelijk vol met oude botters. Opeens kwam er een oudere man zijn hut uit, hij had de nacht doorgebracht op z'n botter. Hij ging op het dek staan en staarde naar al die andere botters. Op dat moment stond ik achter hem, legde het plaatje vast, zonder dat hij het in de gaten had. Het was zo’n bijzondere foto, dat ik naar hem ben toe gelopen of hij het goed vond dat ik van hem een foto had gemaakt. Uiteindelijk is de foto door heel Nederland gegaan en heb ik vele mooie reacties ontvangen.

Daardoor ben ik mij nu ook meer aan het verdiepen in het maken van foto's in de oude stijl, want wat is het mooi als je foto een verhaal kan vertellen en een stukje geschiedenis mee kan geven. Je kunt me volgen op Instagram.com/helenspictures.

Blogs by