This page is displayed in Dutch because it is not available in English. We're sorry for the inconvenience.
Jan Vermeer - 1

Jan Vermeer

Ruim vijftien jaar is Jan fulltime professioneel fotograaf. De natuur is zijn grootste inspiratiebron. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Jan vaak te vinden is in zijn 'grote achtertuin' de Veluwe. De diversiteit aan landschappen zoals bos, heide en de grootste zandverstuiving van Europa het Kootwijkerzand zijn nog steeds een favoriet onderwerp. Vooral de zandverstuiving is met extreme weersomstandigheden een bijzondere plek waar natuurelementen nog vrij spel hebben.

Naast de drukke werkzaamheden in Nederland is zijn werkterrein steeds internationaler geworden. De laatste jaren heeft Jan de poolgebieden intensief bezocht. De resultaten van deze bijzondere reizen naar o.a. Antarctica, Spitsbergen, Groenland, IJsland en Rusland zijn te zien in de verschillende portfolio's. Zijn werk wordt gepubliceerd in tijdschriften zoals Panda, National Geographic en KLM Holland Herald.

Voor Jan is fotografie een must en een passie. Een must omdat hij met zijn foto's de dreigende achteruitgang en het verdwijnen van de laatste ongerepte ecosystemen op de aarde wil laten zien. Een passie, omdat hij de schoonheid van de natuur hem naar buiten lokt. Jan zoekt het ongewone in zijn onderwerpen. Met behulp van zijn camera wordt hij een schilder en een dichter tegelijk als het gaat om dierenleven, landschappen en plantenpracht. Vorm en compositie bepalen sterk de uitstraling van zijn beelden.

Zijn foto's zijn al veelvuldig bekroond in prestigieuze fotowedstrijden. Het belangrijkste voor Jan is en blijft om te laten zien hoe mooi de wereld is, waarop we zuinig moeten zijn. Of zoals hij het zelf verwoordt: 'Ik wil bewondering en verwondering teweegbrengen'.

Blogs by