This page is displayed in Dutch because it is not available in English. We're sorry for the inconvenience.
Jeroen Stel

Jeroen Stel

Jeroen Stel (1974) is professioneel natuur- en wildfotograaf, en heeft al sinds zijn vroege jeugd een voorliefde voor de natuur. Opgegroeid in de weidse polders bij Gouda kreeg hij al gauw een voorliefde voor weidevogels, hazen, amfibieën en insecten.

Jeroen levert kwaliteit op een continue basis en dit heeft hem gemaakt tot een kundig natuurfotograaf, die op weet te vallen in de grote massa. Hij is niet iemand die gaat voor de lucky shots en al wandelend lukraak om zich heen schiet. Jeroen werkt projectmatig, vaak voor lange periodes aan één onderwerp en diept dit dan echt uit. Een mooi voorbeeld is zijn ijsvogelfotografie; IJsvogels boven of onder water, in vlucht, duikend, parend, visoverdragend. Jong, oud, met groothoek of met telelens. Van boven of zelfs van onderaf gefotografeerd. Zijn passie voor IJsvogels maakt hem dan ook gekend als specialist op dit vlak.

De Nederlandse natuur is een onderwerp dat Jeroen als geen ander kent en dit is terug te zien in zijn brede portfolio met wild, vogels, insecten en landschappen dat reeds meerdere malen nationaal en internationaal werd bekroond met prestigieuze awards. Daarnaast is Jeroen een regelmatige contributeur aan diverse magazines van o.a de Nederlandse en Engelse Vogelbescherming en is hij auteur van het boek "Natuur is om de Hoek".

Door zijn jarenlange ervaring als workshop- en fotoreis-leider is Jeroen een attentief begeleider die "het leren zien" en de technische aspecten van de natuur- en wildfotografie als geen ander over kan brengen. Het anders leren kijken en creatief omgaan met je materiaal staan dan ook hoog in het vaandel tijdens de workshops die Jeroen verzorgt. Kijk op zijn website of het Photo United platform voor workshops.

Blogs by