Hoe gaat CameraNU.nl om met het Coronavirus? Lees onze updates hier.

Deze pagina is niet beschikbaar in de door u gekozen taal en wordt daarom weergegeven in het Nederlands.

Canon Pro Lease - 1

Canon Lease bij CameraNU.nl

Lease professionele Canon foto- en video-apparatuur zonder rente!

Menig fotograaf of videograaf kent het wel: eigenlijk zou die nieuwe camera, videocamera of dat ene objectief aangeschaft moeten worden. Hetzij voor een nieuw project, een nieuwe klus of om je uitrusting compleet te maken, maar aangezien het geldboompje al zo pas is gesnoeid, is daar niet altijd geld voor beschikbaar. Natuurlijk is het bij CameraNU.nl al mogelijk om bepaalde apparatuur tegen een aantrekkelijk prijs te huren, maar als die apparatuur vaker nodig is dan is huren op lange termijn niet de meest geschikte oplossing.

Leasen als oplossing

Om jou als aankomend of gevestigd professional tegemoet te komen, is CameraNU.nl in zee gegaan met Canon en BNP Paribas om het mogelijk te maken om professionele apparatuur te kunnen leasen..., Canon Pro Lease! Met Canon Pro Lease wordt het voor meer mensen mogelijk om een professionele DSLR, videocamera of objectief in bezit te krijgen. En als je voor 31 december 2020 een aanvraag indient, betaal je 0% rente gedurende de volledige looptijd.

Hoe werkt het?

Jij bepaalt welke camera, videocamera of objectief je wilt leasen en wat voor looptijd voor jou van toepassing zou zijn. Je hebt hierbij de keuze uit een looptijd van 24 of 36 maanden. De rekensom is eenvoudig: de nieuwprijs van het product of de gezamenlijke producten wordt gedeeld door het aantal maanden dat je wilt leasen om je maandpremie te bepalen.

De enige kosten die hier nog bijkomen zijn eenmalig € 75,- administratiekosten en maandelijks € 1,95 administratieve kosten. Deze kosten zijn exclusief BTW. Bij automatische incasso betaal je niets extra, bij handmatig overboeken wordt er nog € 20,- extra in rekening gebracht. Daarnaast is er na afloop van het Financial Lease-contract de mogelijkheid om het product voor 5% van de oorspronkelijke nieuwprijs aan te kopen. Houd er bij Financial Lease rekening mee dat je bij het ingaan van het contract het BTW-bedrag meteen dient te voldoen. Je eerste termijn bedrag valt dus hoger uit.

Canon heeft regelmatig consumenten-acties en het kan zijn dat een product dat jij wilt leasen, onder zo'n actie valt. Promotionele acties zijn echter niet van toepassing op lease-producten.

Rekenvoorbeeld

Je wilt een Canon DSLR leasen voor de duur van 36 maanden. De nieuwprijs van deze camera is € 2799,- wat betekent dat je premie € 79,70 per maand wordt met eenmalig € 90,75 administratiekosten. Wil je na het Financial Lease-contract de camera kopen, dan betaal je na 36 maanden nog eenmalig € 139,95 om deze camera jouw eigendom te noemen.

Wat zijn de voordelen?

Het grootste voordeel is natuurlijk dat je geen hoge aanschafprijs hebt voor jouw lease-product, maar een maandelijks bedrag betaalt. Bovendien betaal je – als je voor 31 december 2019 voor Canon Pro Lease kiest – 0% rente tot aan het einde van je contract! Verder is het voordelig dat je voor het gebruik betaalt en de apparatuur dus 'off-balance' blijft, maar je bij Financial Lease wel een gegarandeerd recht op koop hebt voor een fractie van de nieuwprijs. Bovendien tellen geleasde producten mee bij het Canon Professional Services-lidmaatschap.

Voordelen dus ook nadelen?

Eigenlijk kunnen wij zelf geen nadelen bedenken. Er zijn enkel een aantal dingen waar je zelf aan moet denken. Ten eerste moet je erop letten dat je drie maanden voor de afloop van het Financial Lease-contract aangeeft of je kiest om voor de koopoptie te gaan of dat je het contract wilt beëindigen. Doe je dit niet dan zal het contract namelijk automatisch verlengd worden met 12 maanden. Ook dien je zelf te zorgen voor een verzekering. Gelukkig kan CameraNU.nl je hierbij helpen. Ook is het Canon Pro Lease programma niet voor iedereen geschikt. Canon en BNP Paribas stellen als voorwaarde dat je, om deel te nemen aan deze lease-constructie, geregistreerd staat bij de Kamer van Koophandel.

Meer informatie

Wilt je meer informatie over het Canon Pro Lease programma dan kunt je contact opnemen met onze klantenservice. Dit kun je telefonisch doen via het nummer 0527 - 690 404 of via een e-mail naar info@cameranu.nl.

Aanmelden

Maar hoe meld je jezelf nu eigenlijk aan voor Canon Pro Lease? Op de productpagina van de deelnemende camera's en objectieven zie je rechts bovenaan naast de prijs een actieblokje staan met het zwart Canon-Pro-Lease-bolletje. Daar staat de link "Lease aanvraag indienen". Als je hierop klikt opent er een formulier waar je jouw persoonlijke informatie, het Nederlandse KvK-nummer en BTW-nummer kunt invullen. Het is namelijk alleen mogelijk om te leasen als je langer dan 12 maanden staat ingeschreven bij de Nederlandse KvK. Na het invullen klik je op "Versturen". Vervolgens krijg je een bevestigingsmail en onze administratie krijgt een e-mail met je aanvraag. Zij zullen vervolgens contact met je opnemen om de procedure verder af te handelen. Let op: de gemiddelde doorlooptijd totdat je het product in bezit hebt, bedraagt tien werkdagen.

Deelnemende producten

In onderstaand overzicht kun je zien welke Canon producten in aanmerking komen voor het lease-plan. Omdat Canon regelmatig nieuwe camera's en objectieven uitbrengt, kan het zijn dat een product nog niet in het overzicht staat. Als je contact met ons opneemt via de eerder genoemde methodes kunnen wij direct uitzoeken of een bepaald product in aanmerking komt om te leasen.

Canon Pro Lease producten