Maak natuurfoto's in Nederland - 1
Maak natuurfoto's in Nederland - 2

Maak natuurfoto's in Nederland

Op social media zie je de mooiste natuurfoto’s voorbij komen van verre bestemmingen. Maar moet je echt naar het buitenland voor het maken van mooie natuurbeelden? Nederland zelf is bijzonder divers en biedt je heel veel mogelijkheden. Marsel van Oosten: "In Nederland vind je allerlei soorten natuur. Je hebt bossen, stuifzanden, waterpartijen, de zee, vogelgebieden, wildlife en nog veel meer!"

Nederland is veelzijdig

Wil je open vlaktes fotograferen, heuvels of wil je juist veel water in beeld? De Biesbosch, het eiland Texel en de Utrechtse heuvelrug zijn geweldige locaties. We hebben veel wilde dieren, die gewend zijn aan mensen. In de Amsterdamse waterleidingduinen zijn er bijvoorbeeld vossen die heel dichtbij lopen. Je kunt daar meer experimenteren met je beelden doordat de dieren minder snel wegvluchten. Rond de hertenbronst kun je naar de Veluwe en in de herfst zijn de Nederlandse bossen prachtig!

Fotografeer in elk seizoen

De vier seizoenen zijn in Nederland heel verschillend. Elk seizoen heeft zijn eigen pracht. De herfst staat garant voor spectaculaire wolkenluchten. En zelfs in de winter kun je de mooiste foto’s maken omdat de zon hier laag staat - iets dat gunstig is voor het licht op je beeld.

Geniet van het moment

Nee: je hoeft écht niet naar het buitenland voor het maken van unieke natuurbeelden. Tijdens het fotograferen in de natuur kom je lekker tot rust en kun je genieten van alle mooie dingen om je heen. Zin om op pad te gaan? Bekijk de Tips van Marsel over natuurfotografie en deel je foto's via Facebook en Instagram.


Dit heb je nodig


Meer lezen?

Compositie bij natuurfoto's
Compositie bij natuurfoto's
Bij het maken van beelden is de compositie erg belangrijk. Fotograaf Johan van der Wielen legt uit waar je op moet letten.
Lees meer
De tas van Marsel
De tas van Marsel
Wat neem je mee als je natuurfoto's op reis wilt maken? Neem een kijkje in de tas van Marsel van Oosten.
Lees meer