Bob Thissen

Bob Thissen

Bob Thissen (1985) uit Heerlen behaalde zijn master in animatiefilm in 2013 met grote onderscheiding met zijn kortfilm "Nothing Beside Remains". In deze kortfilm combineert hij stop-motion met zijn grootste passie, namelijk urban exploring: het bezoeken van leegstaande locaties. Hij is een gepassioneerde avonturier en reist sinds 2007 wereldwijd rond om de mooiste leegstaande locaties vast te leggen op foto en video. Hij bewandelt vooral de onbekende paden. Inmiddels heeft hij duizenden locaties bezocht in meer dan 55 landen. Zijn werk werd o.a. gepubliceerd door National Geographic en CNN.

Na zijn studie begint hij een stop-motion bedrijf in Genk met zijn oud-leraar Toon Loenders. Buiten enkele commerciële opdrachten proberen ze vooral eigen projecten te financieren. Zo werd o.a. in 2016 de reeks "Exitus" uitgezonden in Nederland (NL3) en België (Canvas). In deze reeks gaan Bob en Jeroen op zoek naar de mooiste plekken om die terug tot leven te brengen door middel van stop-motion technieken.

Na de tv-serie heeft Thissen zich volledig gestort op urban exploring. Met kanalen onder de naam Exploring the Unbeaten Path publiceert hij foto's en video's van de speciale plekken die hij bezoekt. Zijn avonturen naar de verlaten space shuttles in Baikonur en het radioactieve gebied in Fukushima zijn wereldwijd in het nieuws gekomen. Momenteel is hij bezig met een boek en geeft hij vooral workshops en lezingen.

Blogs van


Tips voor urbex fotografie
Tips en inspiratie

Tips voor urbex fotografie

Urban exploring is het fenomeen waarbij je leegstaande plekken binnensluipt en fotografeert. In dit blog geeft urbexer Bob Thissen je handige tips!

Bob Thissen Bob Thissen
6 jaar geleden