Cees Kramer

Cees Kramer

Ik ben chef-kok en eigenaar van Restaurant de Boet op Urk en fotografeer vaak in mijn eigen restaurant of in opdracht. Het is meestal niet eens de bedoeling om te fotograferen, maar als we een paar prachtige ingrediënten binnen hebben gekregen of een mooi gerecht hebben gemaakt dan ben ik toch al gauw bezig met de camera. De foto's gebruik ik vooral voor op social media.

Het neerzetten van de sfeer doe ik door te spelen met het servies en verschillende attributen die ik tot mijn beschikking heb. Ik werk vaak met natuurlijk licht omdat we veel ramen hebben in het restaurant. Op dit moment werk ik met een Nikon D700 en gebruik ik een Nikon 24-70mm f/2.8 lens en de 90mm f/2.8 macro-lens van Tamron. Soms gebruik ik in plaats van natuurlijk licht een flitsset met twee softboxen of continue licht. Het is niet alleen eten dat ik fotografeer: ik vind het leuk om van een mooie whisky een foto te maken en wijn en sigaren horen daar ook bij!

Blogs van


Het kerstdiner fotograferen
Tips en inspiratie

Het kerstdiner fotograferen

Food fotografie is hot.., maar hoe kun je het kerstdiner het beste fotograferen? Chef-kok Cees Kramer geeft je in dit blog tips voor de mooiste foodfoto's!

Cees Kramer Cees Kramer
6 jaar geleden