Emma Emerelle

Emma Emerelle

Emma van Veldhuisen is gespecialiseerd in het vastleggen van de band tussen mensen en paarden. Het is begonnen als hobby, maar al gauw is ze fulltime gaan fotograferen! Ze houd ervan om de warme sferen vast te leggen en daarvoor gebruikt ze vaak prachtig goud tegenlicht. Haar stijl kan worden omschreven als dromerig, warm en lieflijk. Alsof het momentopnames zijn uit een sprookje! Maar voor de afwisseling vindt ze het ook leuk om actiefoto's te maken. Emma fotografeert op een zo natuurlijk mogelijke wijze en dit is terug te zien in haar beelden. Je zult op haar foto’s dan ook geen rijkleding of tuig zien.

Tegenwoordig is ze met meer bezig dan enkel het fotograferen. Ze geeft graag workshops, portfoliodagen, organiseert fotoreizen en ontwikkelt producten die gerelateerd zijn aan paardenfotografie. Tijdens de fotoshoots gebruikt ze bijvoorbeeld een speciaal ontworpen foto halster dat in de nabewerking makkelijk uit de foto's gehaald kan worden. En ze heeft zelfs een handig boek geschreven over het begeleiden van modellen en houdingen die je kunt proberen tijdens een fotoshoot.

Je kunt het werk van Emma volgen via haar eigen website, Instagram en Facebook.

Blogs van


10 tips voor het maken van paardenfoto's
Tips en inspiratie

10 tips voor het maken van paardenfoto's

Hoe maak je de mooiste portretten met paarden? De locatie, de aankleding en het juiste tijdstip op de dag zijn van groot belang. Lees de 10 tips van Emma!

Emma Emerelle Emma Emerelle
3 jaar geleden