Klaas de Jong

Klaas de Jong

Vogelaar en vogelfotograaf Klaas de Jong is zelfstandig vogelgids en ondernemer voor zijn eigen vogelsoptexel.nl en reisleider voor BirdingBreaks.nl. Daarnaast is hij gastblogger bij Cameranu.

Wereldwijd laat hij zoveel mogelijk mensen genieten van vogels, bij voorkeur op zijn geliefde Texel, de vogel hotspot van Nederland. Klaas is bioloog / ecoloog en zijn eerste baan was voor Greenpeace. Daar leidde hij een educatief project op het zeilschip Albatros. Hiermee voer hij met schoolklassen over de Nederlandse wateren. Met regelmaat voerde hij ook actie, onder andere op de Zuidpool en in Papoea Nieuw Guinea. Daarna was hij consultant voor een milieuadviesbureau en via een baan bij IVN / Nationaal Park Duinen van Texel kwam hij in 2006 op Texel terecht.

Op Texel heeft hij sinds 2009 zijn eigen bedrijf Calidris (de Latijnse naam van de strandlopers, omdat Klaas ook veel op het strand te vinden is) heeft. Bijna elke dag leidt Klaas belangstellenden rond achter de mooiste vogels van Texel aan met zijn vogelsafaribus. In 2015 was Klaas als deelnemer te zien in het succesvolle televisieprogramma "In de ban van de Condor", waar hij samen met 'zijn' Bekende Nederlander, Ajouad el Miloudi, winnaar werd na acht spannende afleveringen van de wedstrijd vogels kijken in Nederland, Georgië en Peru.

Blogs van


Over de vogeltrek
Tips en inspiratie

Over de vogeltrek

Nergens in Nederland kun je zo goed trekvogels bekijken als op Texel. Maar zie je ze ook daadwerkelijk trekken? Fotograaf en gids Klaas de Jong vertelt!

Klaas de Jong Klaas de Jong
6 jaar geleden