Martin Simmons

Martin Simmons

Ik, een IT'er, hobby geluidsman, astro- & HDR-fotograaf en Commodore 64 fan. Ik kan me herinneren, een kleuter van 3 jaar oud, mijn moeder had een oude 6x6 camera.

Martin mocht deze wel vast houden deze dag in de Keukenhof om foto's te maken. Foto's zo scheef als wat uiteraard, maar who cares. En Martin kreeg een patatje tussen de middag. Met handen in de lucht rende ik naar de toonbank om de friet met flinke klodder mayo te pakken en met onder gesmeerde bakkes op te eten. Laat ik de camera liggen in de patatzaak. Weg camera, mama boos.

Intussen 12 jaar geworden. Ik kreeg een vergroter, Paterson tank en heel de rataplan voor een doka. Ik ging op een kinderfotoclub waar ik de belichtingsdriehoek geleerd heb en heb leren 'editen' met de middelen die we toen hadden (een stukje karton). Ongeveer 22 jaar later maak ik mezelf lid van verschillende fotogroepen waar ik geboeid ben geraakt door astro- en HDR-foto’s.

Blogs van


Deep sky astrofotografie
Tips en inspiratie

Deep sky astrofotografie

Deep sky astrofotografie is het fotograferen van bijvoorbeeld de Orion-nevel. Hoe doe je dat en hoe bewerk je de foto's? Martin Simmons legt het uit!

Martin Simmons Martin Simmons
5 jaar geleden