Michel Klooster

Michel Klooster

Ik ben Michel van der Klooster, geboren in 1983 en inmiddels nog steeds wonende in Emmeloord, de Noordoostpolder. In eerste instantie wilde ik graag kok worden, maar met de komst van het digitale tijdperk is het allemaal iets anders gelopen. De toen net uitgebrachte Canon EOS 300D was voor mij een opwelling om fotografie eens uit te gaan proberen... Via een online fotoforum waar ik me bij had aangemeld werd mijn hart gegrepen door de fotografie. Waar ik eerder nog wel eens voor de camera stond, stond ik er nu achter. En nu zijn we dertien jaar verder en leef ik al zeven jaar van deze passie.

Mensen vragen wel eens aan me wat ik nu het liefste doe qua soort fotografie. Als ik heel eerlijk ben zijn dat landschappen, maar alles waar ik mijn eigen creativiteit in kwijt kan, vind ik leuk om te doen. Op mijn website kun je m'n portfolio vinden. Ik heb een fotostudio in Emmeloord, maar alleen voor het noodzakelijke kan je me daar vinden. Langzaam aan zie ik de vraag verschuiven van binnen naar buiten. Ik probeer juist creatief te zijn met de middelen die een omgeving te bieden heeft. Dit is ook mijn sterke kant in dit vak.

Ik hoop mezelf over tien jaar te zien als een goed erkend fotograaf. Ik heb een kleine periode gekend, waarin ik mij heb afgevraagd of dit wel hetgeen was wat ik echt wilde. Na een stop van bijna een jaar heb ik de draad weer opgepakt en kwam ik er veel sterker uit dan dat ik er in ging. De creativiteit was terug en ik had andere inzichten gekregen. Nu zijn we drie jaar verder en het gaat beter als nooit tevoren. Misschien komt het door de spreuk "With Canon you can!".

Blogs van


De Sony A7 R III ten opzichte van de A7 R II
Productreviews

De Sony A7 R III ten opzichte van de A7 R II

Waarom zou je de A7 R III kopen in plaats van de Sony A7 R II, de voorganger? Michel Klooster heeft 'm nu een maand in bezit en vertelt je de voordelen!

Michel Klooster Michel Klooster
6 jaar geleden