Michel Porro

Michel Porro

Van huis uit is Michel Porro jurist. Dat vak heeft hij eind jaren 80 vrij snel ingeruild voor dat van fotograaf. Met ruim dertig jaar internationale ervaring heeft hij veel van de wereld gezien. Eerst voornamelijk als fotojournalist, later als reclame- en portretfotograaf.

In dienst van internationale persbureau Agence France-Presse (AFP) heeft heeft Michel vier jaar in heel Azie en ook in de rest van wereld een grote verscheidenheid aan opdrachten gedaan. Van de oorlog in Afghanistan tot de Olympische Spelen en van internationale politieke bijeenkomsten tot langdurige fotoreizen. Ruim dertig landen hebben hem een schat aan logistieke, creatieve en zakelijke ervaring en lessen opgeleverd. Tot zijn klantenkring behoren o.a. KPN, Getty Images, Disney en Arcadis.

In 2015 is Michel naast de fotografie begonnen met het coachen van fotografen. In de hoop net zo snel succesvol te worden met deze tak van sport merkte hij dat er nog wel wat werk aan de winkel was. Hij begon toen met zichzelf verder te ontwikkelen door zich te laten opleiden door experts op het gebied van marketing en persoonlijke ontwikkeling. Ook nam hij een coach in Nederland in de arm die hem versneld heeft geholpen aan diepe inzichten die hij met mijn klanten deelt.

Wat Michel beweegt is dat hij vindt dat te veel fotografen zich te goedkoop verkopen. Hij signaleert een lage-prijscultuur waarbij fotografie vaak een sluitpost is. En dat vaak besluiten worden genomen op basis van angst om zonder werk te zitten. Dat is onnodig vindt Michel. Fotografie is een business net als elke andere. En fotografie heeft zeer hoge waarde voor de afnemers. Michel helpt met inzichten en strategieën om te marketen en verkopen op waarde en niet op prijs. Ga naar zijn website voor een gratis E-book met zakelijke tips. Dan ontvang je ook regelmatig updates over hoe je betere klanten krijgt en meer winst gaat maken.

Naast dit alles blijft Michel deels ook nog fotograferen. Puur omdat dit voor hem het mooiste vak van de wereld is. ‘De combinatie creativiteit, techniek en zakelijk / commercieel vindt je nergens zo mooi onder één dak.’

Blogs van


3 tips om meer succes te hebben als fotograaf
Tips en inspiratie

3 tips om meer succes te hebben als fotograaf

Hoe profileer jij je als fotograaf? En wie is jouw klant? Michel Porro geeft in dit blog 3 handige tips waarmee je als fotograaf meer succes zult hebben!

Michel Porro Michel Porro
5 jaar geleden