Nia Ravichandran

Nia Ravichandran

Nia Ravichandran is foodfotograaf. Nia is van oorsprong een wetenschapper die verliefd werd op fotografie toen ze een camera oppakte. Ze komt oorspronkelijk uit India, maar ze is naar Nederland gekomen om te studeren. Als snel begon ze haar eigen foodfotografie bedrijf genaamd But First Salt.

Haar liefde voor fotografie is jong begonnen. Toen ze haar vader met een fotocamera bezig zag, raakte ze in de ban van het fascinerende perspectief. Het vermogen van de camera om iets te bevriezen vond ze spannend en ze kon daarna niet wachten om het fotorolletje te ontwikkelen. Voor Nia was het net magie en ze wilde alleen maar iets van die betovering in haar foto's vastleggen.

Als Nia eten fotografeert, laat ze haar fantasie de vrije loop en is ze er trots op dat ze buiten het bord denkt. Ze doet haar best om de onderwerpen in de schijnwerpers te zetten en tegelijkertijd het verhaal erachter vast te leggen. Nia wilt dat mensen net zo geïnteresseerd zijn in de foto als in het gerecht. Om te laten zien hoeveel werk er in een goocheltruc zit, neemt ze haar publiek soms mee achter de schermen om te laten zien hoe alles in elkaar zit. Wil je meer zien of lezen van Nia? Bekijk dan haar website of Instagram.

Blogs van


Foodfotografie met de Sony A7 IV systeemcamera
Productreviews

Foodfotografie met de Sony A7 IV systeemcamera

Foodfotograaf Nia vertelt in deze review alles over hoe ze met de Sony Alpha 7 IV systeemcamera de meest creatieve foodfoto's kan maken!

Nia Ravichandran Nia Ravichandran
1 jaar geleden