Pie Aerts

Pie Aerts

Na een studie aan de Hogere Hotelschool Maastricht en een bewogen corporate carrière bij Ahold Delhaize, besluit Pie Aerts (8 februari 1985) het roer om te gooien. Hij zegt zijn comfortabele leven in Nederland vaarwel en vertrekt voor onbepaalde tijd op reis. Hij gaat op zoek naar wat het betekent om ‘mens’ te zijn, met de nadruk op het simpele, het imperfecte en het mysterieuze van ons dagelijkse bestaan. Zo verblijft hij wekenlang bij gaucho’s in Patagonië, bijt hij zich vast in de jacht op stropers in Uganda, leeft hij maandenlang met Boeddhistische monniken in kloosters hoog in het Himalaya gebergte en trekt hij door het hart van Papua.

De foto’s van Aerts, een voor deze tijd uniek autodidact talent, ontketenen een innemend gevoel van verbinding en al snel ontwikkelt Aerts zich tot één van de meest interessante documentaire fotografen van zijn generatie. Door zijn lens onderzoekt hij niet alleen de relatie tussen mens, dier en natuur maar probeert hij tevens een antwoord te vinden op de vraag hoe het kan dat we steeds verder verwijderd lijken te raken van elkaar en van onszelf. Het resultaat daarvan is te vinden in zijn eerste boek ‘Tales from the Roads less Traveled’. Een collectie van zijn beste werk geschoten gedurende een periode van drie jaar.

Je kunt Pie ook volgen op Facebook of Instagram via @pie_aerts of @because.people.matter.

Blogs van


Sla je foto's en video's veilig op met Lacie
Tips en inspiratie

Sla je foto's en video's veilig op met Lacie

Dataopslag is belangrijk voor fotografen, maar het kan een fikse investering zijn. In dit blog legt Pie Aerts uit hoe hij zijn beelden veilig opslaat!

Pie Aerts Pie Aerts
3 jaar geleden