Rick Kloekke

Rick Kloekke

Rick Kloekke (1994) is fotograaf van beroep. Hij werkt graag op locatie, maar vindt het ook heerlijk om in de studio bezig te zijn en het licht naar zijn eigen hand te zetten. Naast de vele portretten en bedrijfsfoto's die hij maakt is hij erg veel bezig met timelapse fotografie. Een tak apart binnen de fotografie branche - en wat hem betreft zeker de leukste.

Rick's werk wordt op tal van plekken gebruikt, van musea tot grote reclameschermen en van short films tot docu's en tv-programma's. Hij probeert met zijn timelapses de mooiste momenten in de natuur vast te leggen, maar ook in de stad of op de bouw is Rick graag met zijn camera's bezig.

Hij laat zo weinig mogelijk over aan het toeval, door een goede planning probeert hij altijd op het juiste moment op de juiste plaats te zijn. Toch is het altijd weer een verrassing voor Rick hoe het resultaat precies wordt. En dat is meteen de reden waarom deze vorm van fotografie hem zo blijft boeien. Je kunt zijn werk zien en volgen via zijn website, Facebook of Instagram.

Blogs van


10 tips voor het maken van een timelapse
Tips en inspiratie

10 tips voor het maken van een timelapse

Voor een timelapse maak je ontzettend veel foto's en die worden samengevoegd tot een video. Rick Kloekke geeft 10 tips voor het maken van een timelapse!

Rick Kloekke Rick Kloekke
4 jaar geleden