Vincent Riemersma

Vincent Riemersma

Professioneel sportfotograaf Vincent Riemersma studeerde natuurkunde en werkte bijna 10 jaar in het Erasmus MC voordat hij zijn fotografiehobby zo uit de hand liep dat hij zijn baan opzegde om zelfstandig professioneel fotograaf te worden. In de winter vaak te vinden langs de ijsbanen in binnen- en buitenland voor marathon- en langebaanschaats wedstrijden en in de zomer, naast veel commercieel opdrachten, onder andere werkzaam in het wielrennen met als meest in het oog springende opdrachtgever Team Sunweb.

Vincent vindt het belangrijk om in de huidige markt een eigen stijl te hebben waaraan men zijn beeld kan herkennen: "Het grootste compliment dat ik kan krijgen is dat men bij een foto gelijk ziet dat hij van mij is, of dat men zegt dat het een echte 'Riemersma' is, zelfs als een deel van de kijkers het beeld niet kan waarderen, herkenbaarheid, consistentie en blijven vernieuwen binnen die herkenbare stijl trekt klanten naar je toe maar nog belangrijker, bindt klanten aan je."

Blogs van


Hoe fotografeer je wielersport?
Tips en inspiratie

Hoe fotografeer je wielersport?

Professioneel sportfotograaf Vincent Riemersma neemt je in dit blog mee achter de schermen. Hoe maakt hij die mooie, unieke en herkenbare beelden?

Vincent Riemersma Vincent Riemersma
5 jaar geleden