Wiebe de Jager - 1

Wiebe de Jager

Van jongs af aan combineert Wiebe een liefde voor techniek met fotografie. Toen de eerste betaalbare digitale camera's verschenen was Wiebe al snel om en verruilde zijn analoge spiegelreflex voor een digitaal toestel. Na jarenlang veel plezier te hebben beleefd aan landschaps- en macrofotografie was het echter tijd voor wat nieuws..., en dat kwam in de vorm van de drone.

Begin 2014 kocht Wiebe zijn eerste drone, een 'ready to fly' model van het Chinese merk DJI. Sindsdien is hij in de ban van de mogelijkheden van deze vliegende camera's. Al snel begon Wiebe een website over drones, die inmiddels is uitgegroeid tot de goed bezochte community Dronewatch.nl. In juni 2015 verscheen van zijn hand het boek Dronefotografieen eind 2015 nam Wiebe het initiatief voor de publiekscampagne Vlieg je drone veilig. Zijn nieuwste initiatief is het luchtfotoplatform Pixair.

Sinds begin 2016 is Wiebe zelfstandig ondernemer en legt zich fulltime toe op het onderwerp drones. Je kunt Wiebe boeken voor een lezing, ook schrijft hij in opdracht artikelen over het onderwerp. In het voorjaar van 2016 gaat Wiebe ook zijn vliegbrevet voor onbemande luchtvaartuigen halen (het zogenaamde RPA-L), zodat je hem ook kunt inhuren voor klussen.

Blogs van


Alles over 360 graden video's
Tips en inspiratie

Alles over 360 graden video's

Hoe begin je met het maken van 360-graden video's? Het geeft je veel creatieve mogelijkheden, maar ook wat beperkingen. Wiebe de Jager helpt je op weg!

Wiebe de Jager Wiebe de Jager
6 jaar geleden
Tips en inspiratie

Dronefotografie, een statief van 100 meter

Wiebe de Jager vertelt hoe het is om te werken met een statief van honderd meter..., oftewel een drone! U leest er alles over op het Cameranu blog!

Wiebe de Jager Wiebe de Jager
8 jaar geleden