CameraNU Logo

Benro statiefkoppen

Benro heeft een uitgebreid assortiment aan statiefkoppen. Van balhoofd of drieweghoofd tot gimbal. Van gespecialiseerde macro-kop tot panoramakop voor 360-graden-fotografie. Voor iedere fotograaf, voor elk gewicht en elk budget.

De populairste Benro statiefkoppen bij CameraNU.nl

Soort: Schommelkop
Draagvermogen: 23kg
Arca-Swiss compatibel: Ja
Waterpas: Nee
Soort: Balhoofd
Draagvermogen: 20kg
Arca-Swiss compatibel: Ja
Waterpas: Ja
Soort: Videokop
Draagvermogen: 6kg
Arca-Swiss compatibel: Ja
Waterpas: Ja

30 dagen bedenktijd

Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!

Soort: Balhoofd
Draagvermogen: 30kg
Arca-Swiss compatibel: Ja
Waterpas: Ja
Soort: Videokop
Draagvermogen: 4kg
Arca-Swiss compatibel: Nee
Waterpas: Ja
Soort: Schommelkop
Draagvermogen: 29kg
Arca-Swiss compatibel: Ja
Waterpas: Ja
Je hebt 12 van de 27 producten gezien

Wat is een Benro statiefkop?

Een Benro statief stelt jou in staat om nog mooiere beelden te maken. Een statiefkop bevestig je op je statief, eventueel als vervanger van je bestaande statiefkop. Door hier mee te variëren gebruik je je statief voor verschillende foto- en videodoeleinden.

Kenmerken van Benro statiefkoppen

De Benro statiefkoppen passen naadloos op de Benro statieven en bieden je de zekerheid van een veilige, stabiele opstelling.

In welke situatie ga je een Benro statiefkop gebruiken?

Een kop met balhoofd maakt het al mogelijk om de hoek van je camera snel en eenvoudig aan te passen. Met een 3-wegkop stel je de camera precies af, dankzij de 3 afzonderlijk instelbare assen. Een 3-wegkop is geschikt voor architectuur- en landschapsfotografie en voor in de studio. Schommelkoppen (Benro Gimbalhoofden) zijn ontworpen voor grote telelenzen. Een panoramakop gebruik je voor het maken van soepele 360 graden beelden. Mede dankzij de hendel maak je met een videokop eenvoudig vloeiende beelden.

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een Benro statiefkop?

Het is belangrijk om goed te bepalen voor welke doeleinden je een statiefkop wilt gebruiken. Daarnaast kijk je of het gewicht van je uitrusting past bij het draagvermogen van je statiefkop, en je statief natuurlijk. En bepaal voor jezelf of je een schaalverdeling of waterpas nodig hebt. Met deze hulpmiddelen stel je je kop nog nauwkeuriger af.

We helpen je graag!

Op onze adviespagina's vind je veel informatie over statieven. Je vindt antwoorden op vragen: welke tripod of statiefkop past het beste bij jou en waar let je op bij het aanschaffen van een nieuw statief? Met deze tips weet je zeker dat jij met het juiste statief op pad gaat! Bezoek onze adviespagina's over statieven! Of wil je specifiek advies? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag!