CameraNU Logo

Warmtebeeldcamera's

Met een warmtebeeldcamera/infrarood camera zie je hoe warm of koud iets is. Ideaal om te onderzoeken waar warmte ontsnapt. Warme objecten worden in rood en geel weergegeven terwijl koude objecten een blauwe kleur krijgen. Hierdoor zie je bijvoorbeeld zeer snel waar je je huis beter moet isoleren. CameraNU.nl heeft warmtebeeldcamera's voor je smartphone als handheld modellen in haar assortiment.

De populairste warmtebeeldcamera's bij CameraNU.nl

Warmtebeeldcamera's

Met een warmtebeeldcamera zie je hoe warm of koud iets is. Ideaal om te onderzoeken waar warmte ontsnapt. Warme objecten worden in rood en geel weergegeven terwijl koude objecten een blauwe kleur krijgen. Hierdoor zie je bijvoorbeeld zeer snel waar je je huis beter moet isoleren. CameraNU.nl heeft warmtebeeldcamera's voor je smartphone als handheld modellen in haar assortiment.

Grootte thermische sensor: 160x120
Gezichtsveld/Beeldhoek: 55 x 43 graden
Framerate: 9Hz
Grootte thermische sensor: 206x156
Gezichtsveld/Beeldhoek: 36 graden
Bereik: 150m
Framerate: 9Hz

Gratis verzending vanaf

 €50
Grootte thermische sensor: 206x156
Gezichtsveld/Beeldhoek: 20 graden
Bereik: 275m
Framerate: 9Hz
Grootte thermische sensor: 320x240
Gezichtsveld/Beeldhoek: 32 graden
Bereik: 550m
Framerate: 15Hz

Gratis verzending vanaf

 €50
Grootte thermische sensor: 160x120
Gezichtsveld/Beeldhoek: 50 graden
Framerate: 8.7Hz
Grootte thermische sensor: 160x120
Gezichtsveld/Beeldhoek: 50 graden
Framerate: 8.7Hz
Demomodel voor 419,-
Je hebt 12 van de 14 producten gezien

Wat is een warmtebeeldcamera?

Met een warmtebeeldcamera zie je hoe warm of koud iets is. Overdag of 's nachts. Ideaal om bijvoorbeeld te onderzoeken waar warmte ontsnapt. Warme objecten worden in rood en geel weergegeven terwijl koude objecten een blauwe kleur krijgen. Hierdoor krijg je zeer snel inzicht waar je kunt ingrijpen om je huis beter te isoleren en hiermee dus geld besparen. Bij CameraNU.nl zit je altijd goed op het gebied van warmtebeeldcamera’s.

De resolutie van de warmtebeeldcamera

Bij digitale camera's hebben we het over megapixels, dit is een hoge resolutie, bij warmtebeeldcamera's gaat de resolutie op dit moment echter niet verder dan kilopixels. De populairste sensorgroottes zijn op dit moment 160 x 120 (19200 pixels) en 320 x 240 pixels (76800 pixels). Gezien het verschil tussen de hogere resolutie van digitale camera's en de lage resolutie bij infrarood camera's, zijn de beelden niet goed genoeg om af te drukken.

In welke situatie ga je een warmtebeeldcamera gebruiken?

Zoals eerder beschreven is een warmtebeeldcamera uitermate geschikt om een gebouw te inspecteren. Waar ontsnapt er warmte, werkt de vloerverwarming naar behoren of ontdek waar er energie verloren gaat. Als brandweerman is een thermische camera uiteraard zeer handig, bijvoorbeeld om te checken waar nog verstopte hitte is. Om mensen op te sporen, of voorwerpen die nog warm zijn omdat ze zijn vastgehouden, is een warmtebeeldcamera een uitkomst. In de jacht kun je je prooien ontdekken of eenvoudiger een vers bloedspoor volgen.

Welke soorten warmtebeeldcamera zijn er?

CameraNU.nl heeft twee soorten warmtebeeldcamera's in haar assortiment. De handheld standalone warmtebeeldcamera en de plugin warmtebeeldcamera voor smartphones. De standalone warmtebeeldcamera is direct gebruiksklaar. De plugin warmtebeeldcamera werkt alleen in combinatie met je iOS of Android smartphone en bijbehorende app.

De prijs van een warmtebeeldcamera

Als laatste is het handig om vooraf een budget vast te stellen voor jezelf. Wat wil je maximaal uitgeven aan een warmtebeeldcamera?

Mocht je er toch nog niet uitkomen, neem dan gerust contact op met onze klantenservice! Onze specialisten denken graag met je mee in de keuze voor een warmtebeeldcamera.