Handige cadeautips voor fotografen

Voor fotografen zijn er een hoop leuke dingen om te geven én te krijgen. Cameranu helpt je graag om een geschikt cadeau te vinden. Op deze pagina vind je acht toffe cadeautips voor fotografen. Gegarandeerd dat jij iemand blij maakt met één van de onderstaande cadeaus. Wij wensen je alvast een fijn feest!

Tip 1: Geheugenkaartjes en USB-sticks

Opslagruimte kun je nooit genoeg hebben. Iedere fotograaf is blij met een extra geheugenkaartje of een USB-stick voor extra opslag. Check goed welke geheugenkaart er in de camera past, dit voorkomt dat je voor verrassingen komt te staan. Koop een kaartje dat groter is dan 8GB. Voor de prijs hoef je het niet te laten en een kleiner kaartje zit al snel vol.

Tip 2: Boeken over fotografie

Als het weer het niet toelaat om foto’s te maken, is het tijd om lekker op de bank te gaan zitten met een fotografieboek. Bijvoorbeeld een boek dat uitleg geeft over reisfotografie of een boek dat je wegwijs maakt in het uitgebreide bewerkingsprogramma Photoshop. In ons assortiment vind je meer dan vijftig fotografieboeken!

Tip 3: Rijstzakken

Een rijstzak (ook wel bean bag genoemd) is een zak die te vullen is met rijst of bonen. De zak biedt stabiliteit voor je camera en is gemakkelijk te verplaatsen. Als je even snel een foto wilt maken, hoef je niet je hele statief uit te klappen. Door het compacte formaat is hij ook nog eens gemakkelijk overal mee naartoe te nemen. Een rijstzak is een leuk cadeau voor natuur- en macrofotografen.

Tip 4: Camera draagriemen

Naast dat je de camera persoonlijk maakt door een eigen camerariem, is het vooral praktisch. Zo heb jij de handen vrij om alles klaar te zetten en hangt de camera veilig om je nek. Draagriemen zijn er in allerlei verschillende kleuren en soorten te verkrijgen. Kijk bijvoorbeeld eens naar de leuke draagriemen van iMo of de handige schouderriemen.

Tip 5: Card safe boxes of cardreaders

De kleine maar o zo belangrijke geheugenkaartjes niet meer los ergens onder in een tas, maar nu veilig opgeborgen in een case. De ideale manier om ze georganiseerd op te bergen en beschermd mee te nemen. Card safe boxes zijn altijd handig voor een fotograaf. En met een card reader zet je de bestanden van de geheugenkaartjes razendsnel en betrouwbaar op een pc of laptop. Een handig cadeautje dat gewaardeerd wordt!

Tip 6: Hebbedingetjes

Fotografie hebbedingetjes zijn altijd goede cadeau-ideeën. Denk bijvoorbeeld aan een leuke spaarpot of thermosbekers in de vorm van een lens of losse lensjes voor je smartphone. Wil je iets voor op of aan de camera geven, kijk dan eens naar: waterpasjes, regenhoezen, cleaning kits, schoonmaakdoekjes of Joby Gorilla statieven.

Tip 7: Mini-fotostudio

Met een mini fotostudio kun je ook tijdens de regenachtige dagen lekker fotograferen. Door de diffuse witte zijkanten krijg je op een eenvoudige manier mooi zacht licht zonder schaduwen. Ideaal voor het fotograferen van producten, sieraden en andere kleine dingetjes.

Tip 8: Cadeaubon

Een CameraNU.nl cadeaubon is natuurlijk altijd een goed idee! Een cadeaubon van je favoriete fotowinkel is altijd leuk om te krijgen. Gegarandeerd dat iedere fotograaf hier wel raad mee weet. Bepaal zelf de waarde van de cadeaubon en de gelukkige ontvanger kan een mooi cadeau uitzoeken!